Danone stroomlijnt Europese organisatie

Danone stroomlijnt Europese organisatie
Shutterstock

Zuivelproducent Danone optimaliseert haar Europese structuur: België, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Ierland vormen voortaan één cluster. Kris Geeraert, general manager Benelux, verlaat het bedrijf. 

Vereenvoudiging

Om efficiënter te kunnen inspelen op marktevoluties, introduceert Danone een nieuwe structuur voor haar Europese organisatie. Voortaan worden de afdelingen België, Nederland, VK en Ierland samengevoegd in één cluster, die zal geleid worden door general manager Adam Grant, vandaag nog managing director Danone Dairy UK & Ireland. 

 

Stephan van Kuik, huidig commercieel directeur Belux, wordt business development director in deze cluster in het team van Adam Grant. In de verschillende landenorganisaties zullen market directors rechtstreeks rapporteren aan Stephan van Kuik. Voor de Belux wordt dat Wim Bauwens, nu nog commercieel directeur Belux bij Alpro. “Het gaat om een vereenvoudiging van de organisatie”, verduidelijkt Geeraert. “Er blijven directiefuncties behouden in de verschillende landen, ook in de Benelux.”

 

Zelf heeft Geeraert wel besloten om Danone te verlaten. “Dit is een fantastisch bedrijf, waar ik met veel plezier werk. Ik heb genoten van elke dag bij Danone, maar nu ga ik in mezelf investeren. Ik wil nieuwe horizonten verkennen en zie dit als een kans om vanaf 1 juli een periode van inspiratie, studie en reizen in te lassen”, zegt hij. “In de loop van 2018 zal ik dan beslissen over een nieuwe richting in mijn loopbaan.”