Danone tempert omzetverwachtingen voor 2016 | RetailDetail

Danone tempert omzetverwachtingen voor 2016

Danone tempert omzetverwachtingen voor 2016

De Franse zuivelreus Danone heeft zijn omzetverwachtingen voor het volledige boekjaar 2016 naar beneden bijgesteld vanwege de moeilijke omstandigheden op de zuivelmarkt in Europa.

Slechte prestaties Activia

Danone spreekt vooral van mindere resultaten van het merk Activia en slechtere marktomstandigheden in Spanje. Daarom verwacht het nu dat de omzet iets onder de verwachtingen zal blijven. Eerder ging het bedrijf uit van een groei tussen 3 en 5%. De operationele winstmarge zou dan weer iets hoger uitkomen dan de verwachtingen.

 

In het derde kwartaal waren de cijfers van Danone dan ook niet bijzonder positief, met de traagste groei in iets meer dan tien jaar. Toen wees het bedrijf naar veranderingen in China, waar een hogere belasting wordt gevraagd op geïmporteerde babyvoeding. Retailers kozen er daarom voor om eerst hun huidige voorraad te verkopen.

 

Danone heeft lange tijd kunnen profiteren van een sterke verkoop in China omwille van enkele voedingsschandalen, waardoor het vertrouwen van de Chinese consument in lokale producten sterk gedaald was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.