Danone verhoogt winstverwachting | RetailDetail

Danone verhoogt winstverwachting

Danone verhoogt winstverwachting

Voedingsproducent Danone verwacht dat de operationele marge dit jaar hoger zal zijn dan eerst was voorspeld. Voor dit jaar mikt Danone ook op een omzetstijging van 3 tot 5%.

Sterke groei in opkomende markten

Bij eerdere uitspraken ging Danone uit van een “solide verbetering” van de operationele marge, maar nu mikt het op een verbetering met 50 tot 60 basispunten. De positieve kijk op de zaken komt er omdat Danone sneller dan verwacht groeit in opkomende markten, voornamelijk in China. “We blijven dit jaar de kracht van onze bedrijfsmodel verbeteren door middelen gedisciplineerd aan te wenden en kosten te besparen”, stelde financieel directeur Cécile Cabanis volgens het FD.

 

Ook de doelstellingen voor 2020 zijn nog steeds binnen bereik: Danone mikt de komende jaren op een “sterke, winstgevende en duurzame groei”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.