De eerste Belgische Jumbo locaties raken bekend

Foto Jumbo

Jumbo maakt werk van zijn intrede op de Belgische markt: op verschillende locaties worden projecten ontwikkeld of vergunningsprocedures opgestart. RetailDetail tipt de eerste zes gemeenten die een vestiging verwelkomen.

 

Niet enkel Limburg

Dat Jumbo zijn oog had laten vallen op een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, was al eerder bekend geraakt. Intussen krijgt de redactie tips binnen over nog drie bijkomende Limburgse locaties: Lanaken, Lommel en Overpelt. De ambities van de Nederlandse supermarktketen reiken echter duidelijk verder dan de provincie Limburg: ook in Rijkevorsel (in de Antwerpse Noorderkempen) en in Roeselare (West-Vlaanderen) werkt Jumbo aan expansie.

 

De retailer heeft de afgelopen maanden de stappen richting België erg concreet gemaakt: er werd een Belgische vennootschap opgericht, een Belgische directeur aangesteld en een vastgoedmanager aangeworven. De verwachting is dat de keten in het najaar van 2019 met een ‘big bang’ van start zal gaan. Vastgoedmiddens hebben het over een dertigtal locaties. Het zou gaan om grote supermarkten volgens het Foodmarkt-concept, dus met een horecagedeelte. De komst van Jumbo kan volgens experts zware gevolgen hebben op de Belgische foodretailmarkt. Met name Colruyt en Ahold Delhaize zullen maatregelen moeten nemen.