De innovatiedrang van Carrefour | RetailDetail

De innovatiedrang van Carrefour

De innovatiedrang van Carrefour

In heel Europa experimenteert Carrefour met nieuwe winkelformaten. Daarbij lijkt de retailer vooral de bovenkant van de markt op te zoeken. 

Een luxe-Express

Afgelopen week bijvoorbeeld opende de retailer in Madrid een “Premium”-versie van Carrefour Express. De winkel is gevestigd in een echte topwinkelstraat, la Calle de José Ortega y Gasset, tussen luxemerken als Armani, Chanel, Dior en Hugo Boss.

 

Deze luxe-Express van 160 m² verkoopt 3.700 referenties, met de nadruk op vers. Er zijn zowel gastronomische producten als depannageartikelen te vinden in wat als een compacte variatie op het Carrefour Gourmet-concept kan beschouwd worden. Van deze formule, een luxueuze uitvoering van het Market-concept, heeft de groep sinds twee jaar verschillende vestigingen geopend in Italië.  Carrefour wil er de shopper verrassen met topkwaliteit, inclusief regionale producten en wereldkeuken.

 

Van Parijs tot Polen

Blijft het Gourmet-concept beperkt tot Italië? De Carrefour Market die eind mei opende nabij het metrostation Saint Marcel in Parijs, lijkt nogal wat elementen van de Gourmet over te nemen: een ‘urban chic’ gedecoreerde winkel met houten meubilair en mooie bedieningstogen voor verswaren, veel aandacht voor bio en gezond, een goed gestoffeerde wijnafdeling en een bezorgdienst. Het enseigne Gourmet is er echter nergens te bespeuren. 


Carrefour Polen opende in Warschau dan weer een “Premium” Market, een innovatieve supermarkt de inzet op digitale technologie en nieuwigheden als een rijpingskamer en een rookkamer op de vleesafdeling, of sapcentrifuges waar klanten de vruchten kunnen persen die ze zelf hebben uitgekozen op de versafdeling.

 

Ook in België

De innovatiedrang van Carrefour beperkt zich niet tot gourmet- of premiumsupermarkten: in Parijs opende de retailer al zes Bio-winkels, die 4.000 biologische producten verkopen op gemiddeld 300 m², en er zijn er meer op komst. Zowel in Spanje als in Italië verruimt Carrefour de openingsuren: daar openen verschillende market vestigingen nu 24 uur per dag, 7 dagen op 7…

 

We vergeten uiteraard de vernieuwing niet op de Belgische markt, met de mooie hypermarkten in Bergen en Koksijde, en het nieuwe formaat Easy Market, waarover RetailDetail al eerder (en als eerste) berichtte

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen van de discountketen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.