De Vegetarische Slager nu ook bij Britse supermarktketen Waitrose | RetailDetail

De Vegetarische Slager nu ook bij Britse supermarktketen Waitrose

De Vegetarische Slager nu ook bij Britse supermarktketen Waitrose
Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager heeft een samenwerking afgesloten met de Britse supermarktketen Waitrose. Het is de eerste keer dat het assortiment van het Nederlandse bedrijf bij een Britse keten terechtkomt.

Bakermat

"We zijn zeer verheugd over deze doorbraak, juist omdat Groot-Brittannië gezien wordt als de bakermat van het vegetarisme”, zegt Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager. “Het is geweldig dat we een premium supermarkt als Waitrose enthousiast hebben gekregen voor een nieuwe generatie plantaardig vlees die niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is.”

 

Voor Waitrose betekent de samenwerking met het Nederlandse voedingsbedrijf een fikse uitbreiding voor het assortiment. Dankzij de vleesvervangers en vegetarische maaltijden van De Vegetarische Slager komt er 35% meer vegetarische producten in de winkelrekken te liggen.

 

Het is niet de eerste keer dat De Vegetarische Slager de stap naar het buitenland zet: de producten zijn al te vinden bij 3.500 verkooppunten in vijftien landen.

 

De Vegetarische Slager kwam onlangs nog in het oog van een stormpje te staan, toen het op de vingers werd getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanwege "verwarrende productnamen". Enkele dagen later moest de NVWA wel zijn excuses aanbieden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top