De Vegetarische Slager nu ook bij Britse supermarktketen Waitrose | RetailDetail

De Vegetarische Slager nu ook bij Britse supermarktketen Waitrose

De Vegetarische Slager nu ook bij Britse supermarktketen Waitrose
Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager heeft een samenwerking afgesloten met de Britse supermarktketen Waitrose. Het is de eerste keer dat het assortiment van het Nederlandse bedrijf bij een Britse keten terechtkomt.

Bakermat

"We zijn zeer verheugd over deze doorbraak, juist omdat Groot-Brittannië gezien wordt als de bakermat van het vegetarisme”, zegt Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager. “Het is geweldig dat we een premium supermarkt als Waitrose enthousiast hebben gekregen voor een nieuwe generatie plantaardig vlees die niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is.”

 

Voor Waitrose betekent de samenwerking met het Nederlandse voedingsbedrijf een fikse uitbreiding voor het assortiment. Dankzij de vleesvervangers en vegetarische maaltijden van De Vegetarische Slager komt er 35% meer vegetarische producten in de winkelrekken te liggen.

 

Het is niet de eerste keer dat De Vegetarische Slager de stap naar het buitenland zet: de producten zijn al te vinden bij 3.500 verkooppunten in vijftien landen.

 

De Vegetarische Slager kwam onlangs nog in het oog van een stormpje te staan, toen het op de vingers werd getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanwege "verwarrende productnamen". Enkele dagen later moest de NVWA wel zijn excuses aanbieden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.