De Vegetarische Slager verbouwt winkel Den Haag | RetailDetail

De Vegetarische Slager verbouwt winkel Den Haag

De Vegetarische Slager verbouwt winkel Den Haag
De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager gaat zijn winkel in Den Haag stevig verbouwen. Het pand aan het Spui, dat de komende twee jaar sluit, wordt daarna drie keer zo groot en zal dan ruimte bieden aan andere een horecagedeelte, waar klanten een vleesloos gerecht kunnen bestellen en gebruiken. 

Naar tijdelijke winkel

De Vegetarische Slager zoekt nu een locatie voor de opening van een tijdelijke winkel, “bij voorkeur met mogelijkheden voor horeca en eveneens dicht bij het centrum”, aldus woordvoerder Amadea Boneschansker. Een noodwinkel aan het Spuiplein is eveneens een optie. 

 

De formule wil bovendien eind dit jaar of begin volgend jaar in Breda een eigen productielocatie openen. De fabriek moet deze herfst gaan proefdraaien, liet Jaap Korteweg dit voorjaar weten. De locatie van 3000 m² aan de Korteweg, die een capaciteit krijgt van vijftig miljoen vegetarische maaltijdcomponenten per jaar, is mogelijk gemaakt dankzij een obligatielening waarmee 2,5 miljoen werd opgehaald.

 

De Vegetarische Slager, een initiatief van ondernemer Jaap Korteweg, begon zeven jaar geleden met haar concept aan het Spui. De keten is inmiddels uitgegroeid tot leverancier van een assortiment vegetarische producten aan 3500 verkooppunten in vijftien landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie.