De Vegetarische Slager verbouwt winkel Den Haag

De Vegetarische Slager verbouwt winkel Den Haag
De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager gaat zijn winkel in Den Haag stevig verbouwen. Het pand aan het Spui, dat de komende twee jaar sluit, wordt daarna drie keer zo groot en zal dan ruimte bieden aan andere een horecagedeelte, waar klanten een vleesloos gerecht kunnen bestellen en gebruiken. 

Naar tijdelijke winkel

De Vegetarische Slager zoekt nu een locatie voor de opening van een tijdelijke winkel, “bij voorkeur met mogelijkheden voor horeca en eveneens dicht bij het centrum”, aldus woordvoerder Amadea Boneschansker. Een noodwinkel aan het Spuiplein is eveneens een optie. 

 

De formule wil bovendien eind dit jaar of begin volgend jaar in Breda een eigen productielocatie openen. De fabriek moet deze herfst gaan proefdraaien, liet Jaap Korteweg dit voorjaar weten. De locatie van 3000 m² aan de Korteweg, die een capaciteit krijgt van vijftig miljoen vegetarische maaltijdcomponenten per jaar, is mogelijk gemaakt dankzij een obligatielening waarmee 2,5 miljoen werd opgehaald.

 

De Vegetarische Slager, een initiatief van ondernemer Jaap Korteweg, begon zeven jaar geleden met haar concept aan het Spui. De keten is inmiddels uitgegroeid tot leverancier van een assortiment vegetarische producten aan 3500 verkooppunten in vijftien landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top