Deen: “Niet de ambitie om veel groter te worden” | RetailDetail

Deen: “Niet de ambitie om veel groter te worden”

Deen: “Niet de ambitie om veel groter te worden”
Shutterstock

Supermarktketen Deen heeft niet de ambitie om ten koste van alles veel groter te worden dan het nu al is. Dat laat algemeen directeur Leendert van Eck verstaan in een interview. Ook in de online verkoop blijft de keten bescheiden.

 

Regionale speler blijven

Deen bestaat dit jaar 85 jaar en beschikt momenteel over 82 winkels, waarbij de franchisenemers veel vrijheid krijgen om hun aanbod aan te passen aan de lokale klant. “Een Deen-klant in Amsterdam heeft immers een wat andere behoefte dan een klant in Breezand. 90% van het assortiment in alle Deen-winkels is gelijk; met 10% aan andere producten kunnen zij tegemoetkomen aan deze wensen”, zegt directeur Leendert van Eck aan Levensmiddelenkrant.

 

Het tot in de puntjes uitwerken van dat assortiment en de formule op zich is dan ook het belangrijkste bij Deen, waar expansie niet per se het sleutelwoord is. “Onze slagkracht als kleine regionale speler is juist kenmerkend voor Deen en verklaart ons succes. Ons doel is om met het productassortiment in alle winkels volledig ‘on trend’ te zijn met de lokale consumentenbehoefte.” Qua uitbreiding ziet de keten wel nog enkele mogelijkheden aan de grens van Noord-Holland, zonder dat er echt concrete plannen zijn. Deen moet daarbij vooral een regionale speler blijven: “Ik zie ons geen winkel in Noord-Brabant openen”, aldus Van Eck.

 

Succesvolle bloemenverkoop

Die bescheiden houding trekt zich ook online door, waar de webshop van Deen momenteel 4.000 producten aanbiedt. Sinds kort levert het ook aan huis. “Onderscheidend vermogen bieden we naar mijn mening over het algemeen echter niet met onze online activiteiten, maar met onze stenen winkels en onze eigen producten.”

 

Een uitzondering op dat vlak is de bloemenverkoop: elke vestiging van Deen heeft een bloemen- en plantenafdeling en ook online presteert die heel goed. De bloemen worden dan ook niet enkel lokaal, maar in heel Nederland geleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.