Dekamarkt wilde volgens Consumentenbond prijsonderzoek manipuleren | RetailDetail

Dekamarkt wilde volgens Consumentenbond prijsonderzoek manipuleren

Dekamarkt wilde volgens Consumentenbond prijsonderzoek manipuleren

De Consumentenbond heeft in de Consumentengids van oktober geïnsinueerd dat supermarktbedrijf Dekamarkt heeft geprobeerd om het prijsonderzoek te manipuleren, door op de dag van het onderzoek de prijzen te verlagen.

“Nooit eerder meegemaakt”

De Consumentenbond doet zijn onderzoek altijd in het geheim, om te voorkomen dat ketens hun prijzen aanpassen op de dag van het onderzoek. “Het lijkt er sterk op dat Dekamarkt dat dit jaar probeerde. De keten verlaagde op de dag van onze peiling de prijzen van 56 producten, waarvan er 47 op ons boodschappenlijstje stonden. Dat is wel erg toevallig. Een paar ‘aanpassingen’ is normaal, maar zo veel? Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt”, zegt Ferry Ploeg van de Consumentenbond volgens Distrifood.

 

Detailresult, het moederbedrijf van Dekamarkt, is niet te spreken over de insinuaties van de Consumentenbond. “Dekamarkt is diep geraakt door deze beschuldiging. Dit soort werkwijzen past niet bij de cultuur van ons bedrijf”, zegt woordvoerder Fiona Wijnbergen tegen Distrifood.

 

Volgens Detailresult is het dan ook puur toeval dat de prijzen net werden aangepast rond de periode waarin de Consumentenbond zijn onderzoek deed. “Aangezien wij de prijzen van de concurrentie op de voet volgen, is het aanpassen van prijzen een dagelijks proces binnen Dekamarkt. Naast de genoemde prijsaanpassingen, zijn diezelfde week honderden andere prijzen aangepast.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groenteproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.