Dekamarkt World of Food komt naar Doetinchem | RetailDetail

Dekamarkt World of Food komt naar Doetinchem

Dekamarkt World of Food komt naar Doetinchem

Dekamarkt wil eind november op nieuwbouwlocatie Iseldoks in Doetinchem een nieuwe World of Food starten. De locatie in de Achterhoek wordt de derde winkel van de formule.

Iseldoks: nieuw winkelcentrum  

De winkel op Iseldoks wordt onderdeel van een nieuw winkelcentrum met 6000 m² winkelruimte, waarvan Dekamarkt ongeveer de helft zal innemen. De formule wordt dan tevens de grootste supermarkt van Doetinchem.

 

Ook Action, nu nog gevestigd aan de overzijde, opent een nieuwe winkel op Iseldoks. De nieuwbouwlocatie is gevestigd op een voormalig bedrijventerrein aan de Oude IJssel, aan de rand van de binnenstad en nabij het station. Op Iseldoks staan straks tevens ruim 450 huur- en koopwoningen en kantoren. De eerste fase wordt ontwikkeld door de gemeente Doetinchem en KondorWessels Projecten.

 

Oktober: opening World of Food Apeldoorn

Dekamarkt wil de komende jaren meer van dergelijke foodmarkten beginnen. De eerste opende twee jaar geleden in Beverwijk, op 27 oktober volgt de tweede in Apeldoorn. Eind volgend jaar staat in Amersfoort de vierde winkel gepland.

 

De winkels openen volgens directeur Pieter Rozendaal “op een locatie die een grote aantrekkingskracht creëert tot een straal van 30 kilometer om het filiaal heen. De nieuwe World of Food in Doetinchem sluit heel goed aan bij dit uitgangspunt.“  Het winkelcentrum krijgt volgens projectmanager Gerard Bult door de nieuwe World of Food een bovenregionaal verzorgend karakter in de Achterhoek.

 

Het concept

Dekamarkt World of Food omvat een supermarkt met een breed assortiment met het accent op vers, gemak, ambacht en horeca. De locatie heeft ook een slagerij en bakkerij. Het concept besteedt ook extra aandacht aan kruiden en specerijen, koffie, wijnen en bier uit de hele wereld.

 

In Doetinchem kan de klant in de horecahoek ook vers gebakken frites en hamburgers eten: World of Food  is dan ook een van de blurringconcepten waarmee supermarktorganisaties zoeken naar meer onderscheid om in te spelen op de veranderende wensen van de consument. Ook Jumbo Foodmarkt, de vernieuwde AH XL-formule en Hoogvliet Versmarkt zijn formules die de klant vers en beleving willen bieden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.