Delhaize en Ahold geven op 14 maart startschot fusie | RetailDetail

Delhaize en Ahold geven op 14 maart startschot fusie

Delhaize en Ahold geven op 14 maart startschot fusie

Supermarktbedrijven Delhaize en Ahold hebben de datum aangekondigd van de buitengewone algemene vergadering, waarop alle aandeelhouders het groen licht moeten geven voor de fusie tussen de twee partijen.

 

Meer dan 6.500 winkels

Die algemene vergadering zal op 14 maart plaatsvinden en is het effectieve startschot van de fusie tussen het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize. Ondertussen is de prospectus voor de fusie al goedgekeurd door de Nederlandse beurswaakhond AFM. Die heeft een ‘Europees paspoort’ en is dus ook meteen in orde voor België.

 

Bij de fusie tussen de twee partijen zal een wereldwijd supermarktbedrijf ontstaan met meer dan 6.500 winkels en ruim 375.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten. De fusie moet halverwege dit jaar volledig afgerond zijn. Dat is ongeveer een jaar nadat de fusie voor het eerst werd aangekondigd. Het hoofdkantoor van Ahold-Delhaize zal zich trouwens in Nederland vestigen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".