Delhaize en Tastyoo lanceren maaltijdleverdienst

Cloud kitchen van van Tastyoo in Ukkel
Foto: Delhaize

Delhaize lanceert een leverdienst voor vers bereide gerechten in samenwerking met Tastyoo, een foodtech start-up waarvan de supermarktketen al hoofdaandeelhouder is. Colruyt Group pakte eerder al uit met een gelijkaardige dienst, Rose Mary.

 

Voorkeur voor vers

Met de maaltijdenleveringsdienst wil Delhaize een antwoord bieden op de nieuwe verwachtingen en behoeften van de klanten inzake voeding. Die zijn mede door de cononapandemie grondig gewijzigd. Consumenten kiezen vaker voor pure en verse producten en gerechten, en laten die ook steeds vaker thuis afleveren. De uitbreiding van de samenwerking met Tastyoo past dan ook helemaal in die context.

 

De maaltijden worden door chefs van Tastyoo bereid in een centrale keuken in Ukkel. De gerechten variëren elke week, en zijn ook afhankelijk van het seizoen. Ze kosten minder dan 10 euro en worden binnen een tijdspanne van 30 minuten afgeleverd. De bezorgdienst is momenteel al actief in Elsene, Ukkel, Brussel-stad, Etterbeek en Sint-Gillis en is bovendien gratis. Op termijn wil de start-up het werkgebied uitbreiden naar andere grootsteden met nieuwe stadskeukens.

 

App op komst

Bestellingen verlopen op dit moment via de website van Tastyoo. Een app is in volle ontwikkeling en zal begin volgende maand beschikbaar zijn. Een deel van het Tastyoo-assortiment ligt ook in enkele Delhaize-supermarkten of aangesloten Delhaize-winkels in Waals-Brabant en het zuiden van Brussel.

 

Eerder lanceerde rivaal Colruyt al een erg vergelijkbaar initiatief, met de naam Rose Mary. Voor die maaltijddienst maakt een chef dagelijks zeven verschillende verse gerechten in 'cloud kitchen', gevestigd in de Colruyt Group Academy in Ukkel. Sinds begin oktober worden ook die maaltijden in heel Brussel geleverd.