Delhaize Fresh Atelier opent nieuwe winkels in Brussel en Antwerpen

Delhaize Fresh Atelier Meir Antwerpen
Foto RetailDetail

Zopas opende Delhaize de vierde Brusselse vestiging van zijn gemaksformule Fresh Atelier. Binnenkort opent ook de derde Antwerpse winkel de deuren, en wel op een toplocatie. De ambitie is om minstens dertig vestigingen te hebben tegen het einde van het jaar.

 

Stadswinkels

In de Onderwijsstraat in het centrum van Brussel, vlakbij het Koninklijk Circus, heeft Delhaize de vierde Brusselse vestiging geopend van Fresh Atelier, de stadswinkelformule die een vers ‘on the go’-voedingsaanbod combineert met afhaalpunten voor e-commerce. Het is intussen de zevende locatie voor het nieuwe enseigne, dat ook een winkel heeft in Leuven en twee in Antwerpen. In die stad komt er binnenkort een derde locatie bij: Fresh Atelier opent namelijk ook op de Meir, de drukste winkelstraat van het land.

 

Delhaize lanceerde Fresh Atelier in oktober 2018 met een vestiging in de Ravensteingalerij vlakbij het Centraal Station in Brussel. In het concept is een hoofdrol weggelegd voor een gezonde snackbar in samenwerking met Foodmaker: je vindt er onder andere slaatjes, soepen, smoothies, broodjes, seizoensgerechten en sushi. Ook kunnen shoppers er online bestellingen afhalen, waarbij ze de keuze hebben uit meer dan 14.000 producten uit het Delhaize-assortiment.

 

De retailer koestert hoge ambities met de winkelformule: "De bedoeling is om voor het einde van het jaar tenminste 30 winkels in totaal te hebben", bevestigt woordvoerder Roel Dekelver aan RetailDetail. Bij de lancering sprak CEO Xavier Piesvaux zelfs over een potentieel van wel 200 locaties binnen drie jaar. In oktober vorig jaar ontving de formule de Mercuriusprijs van Comeos, een bekroning voor het winkelconcept van het jaar.