Delhaize haalt plastic deksels van de yoghurt

Delhaize

Delhaize bespaart op plastic deksels: de supermarktketen haalt de extra dekseltjes van potten yoghurt, room of andere desserts, met onmiddellijke ingang. Het betekent 7 miljoen deksels minder per jaar.

 

23 ton wegwerpplastic

De doorzichtige plastic deksels op verpakkingen yoghurt of rijstpap verdwijnen uit het supermarktbeeld. Althans bij Delhaize, waar ze per direct worden afgeschaft op 20 producten in het dessert-, yoghurt- en roomassortiment. Het gaat om huismerkproducten, maar de keten hoopt dat nationale merken het voorbeeld zullen volgen.


De deksels zorgen er misschien wel voor dat de verpakkingen hersluitbaar zijn, ze zorgen jaarlijks ook voor 23 ton plastic extra in de vuilnisbak. De aluminiumcover zou op zich al voldoende bescherming bieden aan het product qua houdbaarheid, smaak en kwaliteit, aldus Delhaize, die dus stelt dat de 7 miljoen plastic deksels per jaar overbodig zijn.


Wie de potten toch nog wil afsluiten, vindt bij de supermarktketen herbruikbare alternatieven, zoals een herbruikbaar siliconen deksel. “Delhaize wil hiermee nogmaals het signaal geven dat we stap voor stap naar een plasticneutraal assortiment kunnen evolueren”, beklemtoont de retailer, die de zet kadert in haar “The Lion’s Footprint”-duurzaamheidsplan. Tegen eind 2021 streeft de formule ernaar plasticneutraliteit te bereiken, (voedsel)verspilling tegen te gaan en CO2-neutraal te zijn.