Delhaize maakt sprookjes met tovergroentjes

Delhaize brengt zijn tovergroentjes terug naar de winkels.
Foto: Delhaize

Delhaize brengt zijn tovergroentjes terug naar de winkels. Die groenten, met ‘tovernamen’ om kinderen te stimuleren ze te eten, worden nu gebruikt in wekelijkse audioverhalen rond de held Max op de planeet Vegetalia.

 

Audioverhalen met bekende Belgen

Courgettes worden weer trollenknotsen en wortelen vliegende raketten bij Delhaize. De actie met de ‘tovergroentjes’ een jaar geleden bleek een groot succes: het verkoopvolume van de omgetoverde groenten verdubbelde in de actieperiode en dus start de supermarktketen de campagne opnieuw op, met een vernieuwd concept. 

 

Delhaize wil met de tovergroentjes dit jaar “een magisch universum dat opvalt in de rayons” creëren, dat ook online wordt doorgetrokken: vanaf 2 mei kunnen klanten zes weken lang week naar de avonturen van Max op de planeet Vegetalia luisteren. De afleveringen zijn te beluisteren via Apple Podcasts, Deezer, Spotify en YouTube. De verhalen worden ingesproken door bekende Belgen: onder meer Ben Segers en Pieter Embrechts vertolken personages in het Nederlands, Charlie Dupont, Sandrine Henry en Stéphanie Van Vyve geven verschillende personages gestalte in de Franstalige versie.

 

Promoties en tekeningen in de winkel

Op de winkelvloer zullen de tovergroentjes voortaan – om ecologische redenen – vooral in bulk te vinden zijn. De “magische namen” zullen dan voor de producten in kwestie staan. In de supermarkten zullen ook tekeningen hangen met de verhalen van de tovergroenten. Om kinderen te stimuleren om meer groentjes te eten, voorziet Delhaize nog posters waar op ze een sticker kunnen plakken elke keer ze een tovergroente eten. De tovergroente die centraal staat in het audioverhaal van de week krijgt om de ouders te stimuleren eveneens een promotie.

 

Het initiatief past in de huidige strategie "Mee met ‘t leven" van de supermarktketen, die meldt dat slechts 5% van de Belgische bevolking de aanbevolen hoeveelheid van 550 gram groenten en fruit per dag zou eten. Bij kinderen blijken de cijfers nog lager te liggen: in de groep van 6 tot 17 jaar eet bijna geen enkel kind voldoende groenten en fruit.