Delhaize maakt zich klaar voor drukke eindejaarperiode

Foto: Delhaize

Door de sluiting van de horeca zullen veel meer mensen de eindejaarfeesten thuis vieren. Delhaize is voorbereid op die extra drukte en roept zijn klanten op om houdbare producten op voorhand te kopen.

 

Overrompeling verwacht

Uit een enquête van Delhaize blijkt dat Belgen door de coronacrisis van plan zijn om minder feestmaaltijden te organiseren. Ze zullen die feesten ook in kleinere groepen doorbrengen. Het gevolg is dat meer landgenoten thuis zullen koken. Liefst 97% van de ondervraagden zal zijn eindejaarsinkopen in een fysieke winkel doen. Het ziet er dus naar uit dat het in die periode erg druk kan worden in de supermarkt.

 

Met het oog op een eventuele stormloop neemt Delhaize alvast enkele maatregelen. In de eerste plaats raadt de supermarktketen klanten aan om hun aankopen goed te plannen. Concreet adviseert de retailer zijn klanten om houdbare producten zoals dranken, droge voeding en diepvriesproducten nu al aan te schaffen. “Zo kunnen de klanten zich op de vooravond van de feestdagen focussen op de verse producten en wordt het niet te druk en kan een overrompeling vermeden worden”, luidt het in een persbericht. Met dat doel voor ogen lanceert Delhaize trouwens nu al eindejaarspromoties.

 

Meer capaciteit

Een tweede maatregel houdt verband met de bevoorrading van de winkels. De winkelketen heeft logistieke oplossingen gezocht om de leveringscapaciteit van de distributiecentra te vergroten. Zo zullen bepaalde producten de komende weken ook op zondag geleverd worden, om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende voorraad in de winkels ligt.

 

Delhaize heeft verder de e-commercediensten uitgebreid om klanten meer afhaal- en leveringsmogelijkheden te bieden: de capaciteit werd verhoogd met 30%. Tijdens de feestperiode zullen er uitzonderlijk ook op zondag leveringen plaatsvinden.

 

Tot slot past de retailer de openingsuren aan. Op 23 en 30 december zullen de supermarkten reeds om 7u de deuren openen. Dat is ook het geval op 24 en 31 december, maar dan sluiten de winkels wel om 17u. Gezien het verbod op de verkoop van alcohol vanaf 20u, zullen de Delhaize-supermarkten op vrijdag nog steeds sluiten om 20u in plaats van 21u en dit tot en met 31 december.