Delhaize moet opening Fresh Atelier Leuven uitstellen wegens brandschade

Foto Delhaize

Supermarktketen Delhaize wilde normaal morgen woensdag de deuren van zijn gloednieuwe concept Fresh Atelier in Leuven openen, maar een brandstichting afgelopen weekend steekt stokken in de wielen.

 

Rook- en brandschade

In de Diestsestraat in Leuven staken onbekenden vrijdagnacht een hoop papier, karton en houten paletten in brand. Daardoor raakte het winkelpand beschadigd: er zijn ramen gesprongen en er is ook rook- en brandschade aan het interieur. Delhaize ziet zich nu genoodzaakt de opening van zijn Fresh Atelier tot donderdag uit te stellen, omdat er eerst herstellingswerken moeten worden uitgevoerd. De feestelijke opening werd afgelast om alle focus te kunnen leggen op de herstellingen, zegt de retailer.

 

Fresh Atelier is Delhaizes nieuwe gemaksformule met een innovatieve mix van verse maaltijdoplossingen, 'on the go'-shoppen en stadsafhaalpunten voor online boodschappen. De keten opende al vestigingen met het nieuwe concept in Nijvel, in de Ravensteingalerij vlakbij het Centraal Station in Brussel en in Deurne (Antwerpen). Als de evaluaties gunstig uitvallen, ziet Delhaize potentieel voor 200 locaties in drie jaar tijd, op stadslocaties.