Delhaize moet supermarkt sluiten door corona

Shutterstock.com

Voor het eerst is een Delhaize-filiaal gesloten omwille van een corona-uitbraak. De winkel in Oostkamp, een zelfstandige AD Delhaize, blijft gesloten tot en met 30 maart.

 

17 besmettingen

Gisteren bleek dat 17 van de 60 personeelsleden van de Delhaize-supermarkt aan de Kortrijksestraat in Oostkamp besmet zijn met het coronavirus. Na overleg met burgemeester Jan de Keyser, de covid-cel van eerstelijnszone WE40, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de noodplanningsambtenaar werd beslist om de winkel meteen te sluiten tot eind deze maand. De besmette medewerkers en een aantal collega's die er nauw mee samenwerken, zitten in quarantaine.

 

“We hadden eerder al te kampen met besmettingen in onze winkels, maar het is de eerste keer dat het tot een sluiting komt op expliciete vraag van de lokale overheid”, zegt woorvoerder Roel Dekelver in De Standaard. Vermits bijna een derde van het personeel positief testte op het coronavirus, was het risico voor de lokale gemeenschap simpelweg te groot.

 

De komende dagen wordt de winkel grondig gereinigd in overleg met het voedselagentschap. De verse producten in de winkel zullen herverdeeld worden over andere filialen of weggeschonken aan goede doelen. “We willen zo veel mogelijk vermijden dat de producten uiteindelijk in de vuilnisbak belanden”, besluit Dekelver.