Delhaize opent winkel voor schippers

Foto: Shutterstock

Voor je boottocht nog even aanmeren bij de supermarkt? Een Nederlandse Spar had de wereldprimeur, maar vanaf maart kan het ook bij Delhaize in Hasselt. De nieuwe vestiging aan de Kanaalkom, in de gloednieuwe wijk Quartier Bleu, komt aan een stuk kade waar schippers kunnen aanmeren.

 

Locatie is troef

De supermarkt van 2000 m² komt vlak aan de publieke parking die voor de nieuwe wijk wordt gebouwd, en die maar liefst 1800 plaatsen zal tellen. Delhaize zal er het gezelschap krijgen van grote ketens als Fnac, AS Adventure en Juttu. Begin volgend jaar moet de hele site officieel geopend worden. 

 

"De locatie aan de jachthaven, vlak bij de nieuwe woningen en de andere handelszaken in Quartier Bleu, overtuigde ons om voor de kanaalkom te kiezen", citeert De Standaard woordvoerder Roel Dekelver. Zijn keten zal er inzetten op duurzaamheid, met een energiezuinige koelinstallatie en lokale producten. 

 

Delhaize gaat met deze nieuwe vestiging (een beetje) Spar achterna: die keten opende onlangs in het Noord-Brabantse dorpje Drimmelen een "drijf-in", een supermarkt met een speciale aanlegsteiger voor bezoekers van de jachthaven.