Delhaize verlaagt zoutgehalte in brood | RetailDetail

Delhaize verlaagt zoutgehalte in brood

Delhaize verlaagt zoutgehalte in brood

Supermarktketen Delhaize heeft het zoutgehalte in elf van zijn verse broden met een kwart verlaagd. Dat doet het door zout te gebruiken dat minder natrium bevat dan gewoon zeezout, waardoor het gezonder is voor de consument.

17 ton minder zout op jaarbasis

Delhaize gebruikt voortaan zout uit Formentera: dat heeft dezelfde smaak als traditioneel zeezout, maar het bevat van nature minder natrium. Zo kon het bij elf van de vijftig verse broden het zoutgehalte met 25% verlagen. Alle broden werden getest door een consumentenpanel en er werd geen smaakverschil gemerkt. Delhaize blijft ook nog werken aan de andere broden, om in de toekomst mogelijk ook daar gezondere recepten te creëren.

 

"Indien de nutritionele samenstelling van één van onze producten kan worden verbeterd zonder aan de geliefde smaak van onze klanten te raken, starten we het herformuleringsproces op" legt vicepresident Tim Lammens uit. "Door elf van ons vijftigtal broden te herformuleren, kunnen we een aanzienlijke impact hebben op het zoutgebruik van de Belgen, die zeer veel van brood houden. Op jaarbasis staat dat voor ongeveer 17 ton zout minder."

 

De voorbije jaren heeft Delhaize ook al de recepten van verschillende bereide gerechten aangepast, zodat ook daar het vetgehalte met gemiddeld 30% kon worden verlaagd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top