Delhaize verlaagt zoutgehalte in brood

Delhaize verlaagt zoutgehalte in brood

Supermarktketen Delhaize heeft het zoutgehalte in elf van zijn verse broden met een kwart verlaagd. Dat doet het door zout te gebruiken dat minder natrium bevat dan gewoon zeezout, waardoor het gezonder is voor de consument.

17 ton minder zout op jaarbasis

Delhaize gebruikt voortaan zout uit Formentera: dat heeft dezelfde smaak als traditioneel zeezout, maar het bevat van nature minder natrium. Zo kon het bij elf van de vijftig verse broden het zoutgehalte met 25% verlagen. Alle broden werden getest door een consumentenpanel en er werd geen smaakverschil gemerkt. Delhaize blijft ook nog werken aan de andere broden, om in de toekomst mogelijk ook daar gezondere recepten te creëren.

 

"Indien de nutritionele samenstelling van één van onze producten kan worden verbeterd zonder aan de geliefde smaak van onze klanten te raken, starten we het herformuleringsproces op" legt vicepresident Tim Lammens uit. "Door elf van ons vijftigtal broden te herformuleren, kunnen we een aanzienlijke impact hebben op het zoutgebruik van de Belgen, die zeer veel van brood houden. Op jaarbasis staat dat voor ongeveer 17 ton zout minder."

 

De voorbije jaren heeft Delhaize ook al de recepten van verschillende bereide gerechten aangepast, zodat ook daar het vetgehalte met gemiddeld 30% kon worden verlaagd.