Deliveroo breidt uit naar 23 nieuwe steden in België

Foto: Deliveroo

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo breidt uit naar 23 extra steden in België. Er komen geen eigen koeriers, maar Deliveroo rolt er wel zijn onlineplatform uit voor lokale afhaalrestaurants, die zelf instaan voor de bezorging.

 

Rond de kust en Brussel

Deliveroo is voortaan op 23 nieuwe locaties aanwezig. Vooral de kuststreek (Knokke, Blankenberge, De Haan), de Antwerpse Kempen (Brasschaat, Lier en Beveren) en de rand van Brussel (Zaventem, Diegem, Grimbergen, Vilvoorde en Sint-Pieters-Leeuw) zijn nu aan de beurt. Aan Waalse zijde komt de maaltijddienst naar Mons, Waver, La Louvière, Nivelles, Binche, Verviers, Seraing, Thuin, Gosselies, La Hulpe, Genval, Braine-l'Alleud en Rixensart.


Het gaat weliswaar om locaties waar nog geen Deliveroo-fietskoeriers actief zijn: het bedrijf rolt er zijn marktplaats uit, wat betekent dat lokale restaurants aanwezig kunnen zijn op het platform terwijl ze (blijven) gebruikmaken van eigen koeriers. Volgens Deliveroo gebruiken vandaag 285 Belgische restaurants die optie in de elf steden waar de onlinebesteldienst tot nu toe actief was. Tegen eind dit jaar moeten dat er 500 zijn.

 

Meer kleine, lokale spelers

“De restaurants die van de vernieuwde service gebruik maken zijn meestal kleine, traditionele afhaalrestaurants: de lokale favorieten, in plaats van grotere restaurants die enkel gebruik maken van Deliveroo’s koeriersnetwerk”, laat het bedrijf weten. 


Voor de horecazaken in kwestie verbetert de samenwerking de zichtbaarheid, maar krijgen ze ook meer toegang tot data. Opgericht in 2013 in Londen, telt Deliveroo vandaag 2.500 medewerkers, 60.000 fietskoeriers en 80.000 restaurants in 500 steden in 14 markten.