Deliveroo denkt aan eigen keukens

Deliveroo denkt aan eigen keukens

Maaltijdbezorger Deliveroo wil in de toekomst eigen keukens inrichten op plaatsen waar veel vraag is naar levering aan huis, maar waar weinig restaurants beschikbaar zijn. Begin volgend jaar zal de bezorger al uitbreiden naar twee nieuwe steden.

Enkel fietskoeriers

Momenteel is Deliveroo enkel te vinden in Gent, Antwerpen en Brussel, maar begin 2017 moeten daar een Waalse en een Vlaamse stad bijkomen. Het doel is om binnen tien jaar aanwezig te zijn in elke stad met minstens 80.000 bewoners.

 

Om te voldoen aan de vraag in steden met weinig deelnemende restaurants, wil Deliveroo eigen keukens opstarten. “Deliveroo is daar in verschillende steden mee bezig: wij gaan keukens bouwen in containers of gesloten restaurants, speciaal voor de aflever­maaltijden. Het idee is om die keukens in te richten op plekken waar wel vraag is naar maaltijden, maar waar te weinig restaurants zijn. Wij kunnen dat gat dan dichten”, zegt algemeen directeur Mathieu De Lophem.

 

Deliveroo werkt in België nu samen met 700 restaurants en heeft 1.100 koeriers in dienst, het merendeel studenten die zelf hun werktijden invullen. De Lophem is overigens niet van plan om ook in België scooters en elektrische fietsen in te zetten: “Wij beperken onze leveringen tot een straal van 2,5 kilometer van het restaurant, maar in de praktijk ligt het gemiddelde rond één kilometer. Dan is de fiets altijd sneller, omdat je geen helm moet opzetten, bijvoorbeeld. Wij vinden dat een fiets ook meer vriendelijkheid uitstraalt bij de klanten.”