Deliveroo denkt aan eigen keukens | RetailDetail

Deliveroo denkt aan eigen keukens

Deliveroo denkt aan eigen keukens

Maaltijdbezorger Deliveroo wil in de toekomst eigen keukens inrichten op plaatsen waar veel vraag is naar levering aan huis, maar waar weinig restaurants beschikbaar zijn. Begin volgend jaar zal de bezorger al uitbreiden naar twee nieuwe steden.

Enkel fietskoeriers

Momenteel is Deliveroo enkel te vinden in Gent, Antwerpen en Brussel, maar begin 2017 moeten daar een Waalse en een Vlaamse stad bijkomen. Het doel is om binnen tien jaar aanwezig te zijn in elke stad met minstens 80.000 bewoners.

 

Om te voldoen aan de vraag in steden met weinig deelnemende restaurants, wil Deliveroo eigen keukens opstarten. “Deliveroo is daar in verschillende steden mee bezig: wij gaan keukens bouwen in containers of gesloten restaurants, speciaal voor de aflever­maaltijden. Het idee is om die keukens in te richten op plekken waar wel vraag is naar maaltijden, maar waar te weinig restaurants zijn. Wij kunnen dat gat dan dichten”, zegt algemeen directeur Mathieu De Lophem.

 

Deliveroo werkt in België nu samen met 700 restaurants en heeft 1.100 koeriers in dienst, het merendeel studenten die zelf hun werktijden invullen. De Lophem is overigens niet van plan om ook in België scooters en elektrische fietsen in te zetten: “Wij beperken onze leveringen tot een straal van 2,5 kilometer van het restaurant, maar in de praktijk ligt het gemiddelde rond één kilometer. Dan is de fiets altijd sneller, omdat je geen helm moet opzetten, bijvoorbeeld. Wij vinden dat een fiets ook meer vriendelijkheid uitstraalt bij de klanten.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.