Deliveroo dringt verlies terug

Deliveroo

Deliveroo is afgelopen jaar opnieuw sterk gegroeid, al was er nog steeds een aanzienlijk verlies. Intussen maakt de Britse maaltijdbezorger werk van de eerder aangekondigde beursgang.

 

Corona-effect houdt aan

Deliveroo zag de waarde van de transacties afgelopen jaar met 64% stijgen tot 4,1 miljard pond (4,8 miljard euro). Meer dan zes miljoen mensen bestelden minimaal één keer via het platform, dat nu samenwerkt met 115.000 restaurants en 100.000 bezorgers in 12 landen. "Ook toen landen restaurantbezoek opnieuw gingen toestaan na lockdowns bleven klanten onverminderd actief en behielden zij een sterke bestelfrequentie", meldt de maaltijdbezorger in een persbericht.

 

De sterke groei kon niet verhinderen dat het bedrijf een verlies leed van van 223,7 miljoen pond (260,6 miljoen euro). Het tekort is wel een flink stuk lager dan een jaar geleden, toen Deliveroo nog voor 317,3 miljoen pond (369,7 miljoen euro) in het rood ging.

 

Fonds voor bezorgers

De vorige week aangekondigde beursgang is intussen officieel ingezet. Deliveroo trekt naar de London Stock Exchange tegen een waardering van zo’n 7 miljard dollar (5,9 miljard euro).

 

De maaltijdbezorger gaat ook een ‘Thank You Fund’ van 16 miljoen pond (18,6 miljoen euro) creëren, om trouwe bezorgers mee te laten profiteren van de beursgang. Volgens Trends krijgen zo’n 36.000 bezorgers een ‘bonus’ van omgerekend 512 euro.