Deliveroo experimenteert met maaltijdbox

Deliveroo experimenteert met maaltijdbox
Shutterstock

Maaltijdbezorger Deliveroo is in Brussel gestart met een proefproject met maaltijdboxen. Gebruikers kunnen via de app een kit bestellen om thuis zelf een pastaschotel in elkaar te steken. Normaal levert Deliveroo enkel bereide maaltijden van restaurants.

Uniek in Europa

De maaltijdbox bevat alle mogelijke ingrediënten om de pasta samen te stellen, behalve vlees. Dat is een bewuste keuze van Racines, het restaurant waarmee Deliveroo samenwerkt voor de box. Door vlees uit de box te verwijderen, wilde het de milieu-impact drastisch verminderen. Daarnaast wil Racines zijn klanten tonen dat het mogelijk is om met de juiste ingrediënten lekker en gezonde vegetarische voeding te maken.

 

Dat verklaart ook meteen de keuze om samen te werken met Deliveroo, aangezien dat de enige bezorger is die al zijn maaltijden met de fiets aan huis levert.

 

Voor Deliveroo is het de eerste keer in Europa dat het aan zo’n initiatief deelneemt. Het restaurant en Deliveroo hopen elke dag tussen tien en twintig maaltijdboxen te verkopen.