Deliveroo slaat handen in elkaar met Morrisons en Hema

Deliveroo en Morrisons slaan handen in elkaar
Shutterstock.com

(update) Deliveroo gaat nu ook samenwerken met de Britse supermarktketen Morrisons, en met Hema en Shell in Nederland. Tijdens de coronacrisis zal de maaltijdbezorger boodschappen bij klanten thuis afleveren, wat een internationale trend lijkt te worden.

 

Verbreding activiteiten

Nu zowat alle restaurants gesloten zijn, moet Deliveroo op zoek naar andere activiteiten dan de bezorging van maaltijden. Het bedrijf gaat voortaan boodschappen van Morrisons aan huis bezorgen: klanten kunnen een zeventigtal essentiële producten laten afleveren, waaronder groenten, fruit en vlees. De dienst zal beschikbaar zijn in meer dan 130 filialen van Morrisons en belooft bezorging binnen het half uur. De prijzen van de producten zijn gelijk aan die in de winkel, maar er is een bezorgkost van 4,99 pond.

 

"Nu gezinnen en kwetsbare mensen geïsoleerd zijn, is het belangrijker dan ooit dat we ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot de essentiële huishoudelijke artikelen die ze nodig hebben", zei Ajay Lakhwani van Deliveroo aan de Evening Standard. "Tijdens deze zorgwekkende periode willen we onze rol spelen om ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot een reeks producten, met name kwetsbare mensen die hun huis niet kunnen verlaten."

 

Ook Hema en Shell

In Nederland gaat Deliveroo een soortgelijke samenwerking aan met de tankstations van Shell. In veertien steden in Nederland worden producten binnen het halfuur geleverd vanuit de Shell-stations. Meer lokaal kunnen consumenten in Den Haag vanaf vandaag een groot deel van het Hema-assortiment thuis laten leveren door de maaltijdbezorger, althans zolang de coronamaatregelen van toepassing zijn.
 

Samenwerkingen tussen maaltijdbezorgbedrijven en supermarktketens lijken een heuse trend te worden tijdens de coronacrisis: Deliveroo ging eerder al in zee met met Marks & Spencer voor de levering van essentiële boodschappen. Concurrent Uber Eats heeft soortgelijke overeenkomsten gesloten met de gemakswinkels van Londis en Costcutter, en in Frankrijk bezorgt het bedrijf sinds kort boodschappen voor Carrefour.