Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank

Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank

Bezorgdienst Deliveroo stapt in het thuisbezorgen van dranken en gaat in Londen merkdranken van Diageo bij de klant afleveren. Vorige zomer begon Deliveroo al met maaltijdbezorging in de Engelse hoofdstad.

Drank bij de maaltijd

Onder meer wodka, gin, whisky en rum van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Tanqueray, Captain Morgan en J&B - allen van het Britse drankenconcern Diageo - worden bij de klant afgezet. Deze kan de dranken bestellen via een app van Diageo en de site van Deliveroo. De dienst neemt de bestelling vervolgens mee met de overige bestellingen voor maaltijden.

 

De bezorgservice die in de Engelse hoofdstad nu ruim een jaar lang maaltijden van kwaliteitsrestaurants bezorgt, heeft al enige tijd plannen om verder Europa in te gaan. Na Londen, waar Deliveroo nu aan ruim 100.000 klanten levert, maken ook andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk en in Europa kans op bezorging aan huis. Verder staat een uitrol naar het Midden-Oosten en Azië op de planning.

 

De aanzet voor de uitbreiding van de maaltijdkoerier werd vorig jaar gegeven door een kapitaalinjectie van 275 miljoen van de investeringsmaatschappijen Greenoaks Capital en Index Ventures.