Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank | RetailDetail

Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank

Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank

Bezorgdienst Deliveroo stapt in het thuisbezorgen van dranken en gaat in Londen merkdranken van Diageo bij de klant afleveren. Vorige zomer begon Deliveroo al met maaltijdbezorging in de Engelse hoofdstad.

Drank bij de maaltijd

Onder meer wodka, gin, whisky en rum van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Tanqueray, Captain Morgan en J&B - allen van het Britse drankenconcern Diageo - worden bij de klant afgezet. Deze kan de dranken bestellen via een app van Diageo en de site van Deliveroo. De dienst neemt de bestelling vervolgens mee met de overige bestellingen voor maaltijden.

 

De bezorgservice die in de Engelse hoofdstad nu ruim een jaar lang maaltijden van kwaliteitsrestaurants bezorgt, heeft al enige tijd plannen om verder Europa in te gaan. Na Londen, waar Deliveroo nu aan ruim 100.000 klanten levert, maken ook andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk en in Europa kans op bezorging aan huis. Verder staat een uitrol naar het Midden-Oosten en Azië op de planning.

 

De aanzet voor de uitbreiding van de maaltijdkoerier werd vorig jaar gegeven door een kapitaalinjectie van 275 miljoen van de investeringsmaatschappijen Greenoaks Capital en Index Ventures.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".