Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank | RetailDetail

Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank

Deliveroo stapt in thuisbezorgen van drank

Bezorgdienst Deliveroo stapt in het thuisbezorgen van dranken en gaat in Londen merkdranken van Diageo bij de klant afleveren. Vorige zomer begon Deliveroo al met maaltijdbezorging in de Engelse hoofdstad.

Drank bij de maaltijd

Onder meer wodka, gin, whisky en rum van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Tanqueray, Captain Morgan en J&B - allen van het Britse drankenconcern Diageo - worden bij de klant afgezet. Deze kan de dranken bestellen via een app van Diageo en de site van Deliveroo. De dienst neemt de bestelling vervolgens mee met de overige bestellingen voor maaltijden.

 

De bezorgservice die in de Engelse hoofdstad nu ruim een jaar lang maaltijden van kwaliteitsrestaurants bezorgt, heeft al enige tijd plannen om verder Europa in te gaan. Na Londen, waar Deliveroo nu aan ruim 100.000 klanten levert, maken ook andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk en in Europa kans op bezorging aan huis. Verder staat een uitrol naar het Midden-Oosten en Azië op de planning.

 

De aanzet voor de uitbreiding van de maaltijdkoerier werd vorig jaar gegeven door een kapitaalinjectie van 275 miljoen van de investeringsmaatschappijen Greenoaks Capital en Index Ventures.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.