Deliveroo verdubbelt aanwezigheid in België

Deliveroo

Deliveroo breidt fors uit in België. Nog dit jaar rolt de maaltijdbezorger zijn diensten uit in 15 bijkomende steden in Vlaanderen en Wallonië.

 

Verdubbeling

De uitbreiding start vandaag met de steden Aalst, Sint-Niklaas en Doornik. Later dit jaar volgen onder meer Bergen, Louvain-la-Neuve, Sint-Truiden en Genk. In totaal gaat het om 15 nieuwe steden. Aan het eind van de operatie zal Deliveroo aanwezig zijn in 28 Belgische steden. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het huidige aantal. Het bedrijf verwacht dat het door de expansie zo’n 500 extra koeriers nodig zal hebben.

 

Deliveroo streek neer in ons land in 2015. Sindsdien is het bedrijf constant gegroeid. De coronacrisis gaf die groei afgelopen jaar nog een extra boost. “De manier waarop mensen vandaag genieten van lekker eten is fundamenteel veranderd”, zegt woordvoerder Rodolphe Van Nuffel. “Deliveroo wil dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van ons platform. De uitbreiding van onze diensten naar vijftien extra steden is bovendien niet enkel goed nieuws voor de consument. Het geeft ook een bemoedigend signaal aan de Belgische horeca en betekent extra inkomsten voor onze koeriers.”

 

Deliveroo was reeds actief in Antwerpen, Brussel, Brugge, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen, Oostende en Waterloo. Daar komen vandaag dus Aalst, Doornik en Sint-Niklaas bij. De maaltijdbezorger werkt in ons land samen met zo’n 3.000 koeriers en ongeveer evenveel restaurants.