Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg | RetailDetail

Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops wordt de nieuwe CEO van Delhaize België en Luxemburg. Hij volgt per direct Dirk Van den Berghe op die vorige week onverwacht opstapte.

Al 22 jaar bij Delhaize

Delhaize-topman Frans Muller laat er geen gras over groeien: nog geen week na het ontslag van Dirk Van den Berghe als CEO van Delhaize België, is zijn opvolger al bekend: Denis Knoops.

 

Denis Knoops werkt al 22 jaar voor Delhaize Groep en bekleedde verschillende commerciële, operationele, strategische en vastgoedfuncties in België, de Verenigde Staten en Azië. Knoops kent de Belgische tak van Delhaize als geen ander: hij zetelt sinds 2006 in het executief Comité van Delhaize België, waar hij in zijn meest recente functie aan het hoofd stond van het netwerk van aangesloten winkels alsook verantwoordelijk was voor nieuwe markten en vastgoed.

 

"Denis is een ervaren leider met een sterke klantenoriëntatie en heeft een grondige kennis van de sector en Delhaize Groep", aldus topman Frans Muller. "Ik wil Denis graag feliciteren met zijn benoeming tot CEO van Delhaize België en Luxemburg en ik kijk ernaar uit om met hem te werken".

 

Knoops wacht de moeilijke taak om kosten te besparen bij Delhaize België. Waarnemers zijn daarbij vooral benieuwd of hij de lijn van zijn voorganger - "de keuze tussen kwaliteit en prijs is passé" - al dan niet zal aanhouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top