Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops wordt de nieuwe CEO van Delhaize België en Luxemburg. Hij volgt per direct Dirk Van den Berghe op die vorige week onverwacht opstapte.

Al 22 jaar bij Delhaize

Delhaize-topman Frans Muller laat er geen gras over groeien: nog geen week na het ontslag van Dirk Van den Berghe als CEO van Delhaize België, is zijn opvolger al bekend: Denis Knoops.

 

Denis Knoops werkt al 22 jaar voor Delhaize Groep en bekleedde verschillende commerciële, operationele, strategische en vastgoedfuncties in België, de Verenigde Staten en Azië. Knoops kent de Belgische tak van Delhaize als geen ander: hij zetelt sinds 2006 in het executief Comité van Delhaize België, waar hij in zijn meest recente functie aan het hoofd stond van het netwerk van aangesloten winkels alsook verantwoordelijk was voor nieuwe markten en vastgoed.

 

"Denis is een ervaren leider met een sterke klantenoriëntatie en heeft een grondige kennis van de sector en Delhaize Groep", aldus topman Frans Muller. "Ik wil Denis graag feliciteren met zijn benoeming tot CEO van Delhaize België en Luxemburg en ik kijk ernaar uit om met hem te werken".

 

Knoops wacht de moeilijke taak om kosten te besparen bij Delhaize België. Waarnemers zijn daarbij vooral benieuwd of hij de lijn van zijn voorganger - "de keuze tussen kwaliteit en prijs is passé" - al dan niet zal aanhouden.

Tags: