Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops wordt de nieuwe CEO van Delhaize België en Luxemburg. Hij volgt per direct Dirk Van den Berghe op die vorige week onverwacht opstapte.

Al 22 jaar bij Delhaize

Delhaize-topman Frans Muller laat er geen gras over groeien: nog geen week na het ontslag van Dirk Van den Berghe als CEO van Delhaize België, is zijn opvolger al bekend: Denis Knoops.

 

Denis Knoops werkt al 22 jaar voor Delhaize Groep en bekleedde verschillende commerciële, operationele, strategische en vastgoedfuncties in België, de Verenigde Staten en Azië. Knoops kent de Belgische tak van Delhaize als geen ander: hij zetelt sinds 2006 in het executief Comité van Delhaize België, waar hij in zijn meest recente functie aan het hoofd stond van het netwerk van aangesloten winkels alsook verantwoordelijk was voor nieuwe markten en vastgoed.

 

"Denis is een ervaren leider met een sterke klantenoriëntatie en heeft een grondige kennis van de sector en Delhaize Groep", aldus topman Frans Muller. "Ik wil Denis graag feliciteren met zijn benoeming tot CEO van Delhaize België en Luxemburg en ik kijk ernaar uit om met hem te werken".

 

Knoops wacht de moeilijke taak om kosten te besparen bij Delhaize België. Waarnemers zijn daarbij vooral benieuwd of hij de lijn van zijn voorganger - "de keuze tussen kwaliteit en prijs is passé" - al dan niet zal aanhouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top