Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops nieuwe CEO Delhaize België-Luxemburg

Denis Knoops wordt de nieuwe CEO van Delhaize België en Luxemburg. Hij volgt per direct Dirk Van den Berghe op die vorige week onverwacht opstapte.

Al 22 jaar bij Delhaize

Delhaize-topman Frans Muller laat er geen gras over groeien: nog geen week na het ontslag van Dirk Van den Berghe als CEO van Delhaize België, is zijn opvolger al bekend: Denis Knoops.

 

Denis Knoops werkt al 22 jaar voor Delhaize Groep en bekleedde verschillende commerciële, operationele, strategische en vastgoedfuncties in België, de Verenigde Staten en Azië. Knoops kent de Belgische tak van Delhaize als geen ander: hij zetelt sinds 2006 in het executief Comité van Delhaize België, waar hij in zijn meest recente functie aan het hoofd stond van het netwerk van aangesloten winkels alsook verantwoordelijk was voor nieuwe markten en vastgoed.

 

"Denis is een ervaren leider met een sterke klantenoriëntatie en heeft een grondige kennis van de sector en Delhaize Groep", aldus topman Frans Muller. "Ik wil Denis graag feliciteren met zijn benoeming tot CEO van Delhaize België en Luxemburg en ik kijk ernaar uit om met hem te werken".

 

Knoops wacht de moeilijke taak om kosten te besparen bij Delhaize België. Waarnemers zijn daarbij vooral benieuwd of hij de lijn van zijn voorganger - "de keuze tussen kwaliteit en prijs is passé" - al dan niet zal aanhouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top