Derde meer bestellingen voor Just Eat in derde kwartaal | RetailDetail

Derde meer bestellingen voor Just Eat in derde kwartaal

Derde meer bestellingen voor Just Eat in derde kwartaal

In het derde kwartaal heeft maaltijdbezorger Just Eat 34% meer bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. In totaal werden er in het derde kwartaal 33,3 miljoen bestellingen geplaatst.

Blijven investeren in technologie

“Just Eat kende opnieuw een sterke periode van groei. Terwijl we blijven investeren in technologie en marketing en we de voordelen ervan beginnen te zien in onze markten, blijven we ook focussen op het leveren van de best mogelijke service voor onze restaurants en klanten”, aldus David Buttress, CEO van Just Eat.

 

Een groot aantal van de bestellingen bij Just Eat worden momenteel al via een mobiel toestel gedaan: zo werd 80% van de Britse bestellingen via een mobiel apparaat gedaan, waarvan 46% via de app van Just Eat. In het Verenigde Koninkrijk steeg het aantal bestellingen trouwens met 28 procent ten opzichte van een jaar eerder.

 

Just Eat heeft zich een tijdje geleden teruggetrokken uit België en Nederland. Die activiteiten werden overgenomen door Takeaway.com. Langs de andere kant ging Just Eat dan weer aan de haal met de Britse activiteiten van Takeaway.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.