Devos & Lemmens, Aïki, Liebig en Royco in de etalage

Devos & Lemmens, Aïki, Liebig en Royco in de etalage

Investeringsfonds CVC Capital Partners overweegt de verkoop van zijn Belgische dochter, voedingsgroep Continental Foods. De maker van Devos & Lemmens-sauzen, Aïki-noedels en soepen van Liebig en Royco wordt gewaardeerd op minstens 600 miljoen euro.

Focus op eigen merken werkt

Volgens financieel persbureau Bloomberg is het fonds op zoek naar een koper voor Contintental Foods, dat behalve een hoofdkantoor en een grote fabriek in Puurs (bij Antwerpen) ook nog actief is in Frankrijk, Duitsland, Finland en Zweden. CVC kocht Continental Foods in 2013 van de Campbell Soup Group en investeerde sindsdien meer dan dertig miljoen euro in de modernisering van het bedrijf. Met succes, want Continental Foods zag zijn omzet vorig jaar stijgen tot 405 miljoen euro.

 

Onder CEO Xavier Belison ging het bedrijf minder focussen op de productie van goedkopere huismerken voor supermarkten en koos de groep, met een duizendtal werknemers, resoluut voor eigen labels. Bij de overname in 2013 vertegenwoordigden de huismerken nog 15% van de omzet, vandaag is dat nog maar 5%. Met eigen merken valt nu eenmaal meer winst te maken: in vier jaar tijd steeg de operationele kasstroom van 50 miljoen naar 81 miljoen euro.