Deze supermarktketen accepteert online betalingen in cryptomunten

Konzum

Als eerste supermarktketen in Kroatië maakt Konzum online betalingen met cryptomunten mogelijk. De retailer wil de nieuwe betaalmethode binnenkort ook in zijn fysieke winkels introduceren.

 

Negen munten

Konzum is de grootste supermarktketen in Kroatië: de onderneming heeft meer dan 700 winkels in heel het land en telt zo’n 10.000 medewerkers. Sinds gisteren kunnen klanten hun online bestellingen afrekenen met cryptomunten zoals Bitcoin, Ether en Ripple. In totaal aanvaardt de retailer negen cryptocurrency’s.

 

"De introductie van cryptocurrency-betalingen is een nieuw teken dat Konzum voortdurend wereldwijde trends volgt, innovaties introduceert en de standaard zet in de detailhandel”, zegt Uroš Kalinić, lid van de raad van bestuur van de supermarktketen. “We blijven investeren in de ontwikkeling van innovaties en technologieën om de eerste keuze voor onze klanten te blijven en hen een uitmuntende winkelervaring te bieden.”

 

Vaste koers

Het proces van betalen met cryptomunten is eenvoudig en vergelijkbaar met normale kaartbetalingen. Op de afrekenpagina kan de klant de betalingsoptie voor cryptocurrency kiezen en biedt het systeem hem een ​​lijst met beschikbare opties.

 

Om de betalingen mogelijk te maken, ging Konzum in zee met Electrocoin, een lokale speler wiens PayCek-systeem een vastgelegde wisselkoers bij het begin van elke transactie garandeert. Dat biedt bescherming tegen de enorme volatiliteit van de cryptomunten.

 

Konzum is niet de eerste retailer die cryptomunten aanvaardt: ook grote namen als Starbucks, Home Depot en Whole Foods doen dat al. 

Tags: