DHL bezorgt voor Amazon Fresh in Duitsland

DHL bezorgt voor Amazon Fresh in Duitsland
Shutterstock

DHL wordt in Duitsland de exclusieve logistieke partner voor Amazon Fresh. Vanaf volgende maand gaat het bedrijf bestellingen bij klanten in Berlijn aan huis leveren, de rest van het land moet daarna snel volgen.

Niet te weigeren bod DHL

Het Duitse Handelsblatt schrijft dat het voorstel van DHL op financieel vlak niet te weigeren was voor Amazon. Die laatste zegt in Duitsland met een bescheiden aanbod te beginnen, om daarna het assortiment op te voeren. Ook in andere landen begon het al met een kleiner assortiment in de hoofdstad, om pas later uit te breiden. Eerder raakte al bekend dat supermarktketen Tegut toeleverancier wordt voor de droge kruidenierswaren in Duitsland.

 

Amazon Fresh is trouwens niet de eerste online supermarkt waarvoor DHL in Duitsland gaat leveren: ook Allyouneed Fresh maakt al gebruik van de diensten van DHL, dat altijd heeft gesteld dat het open stond om ook andere partners toe te voegen aan zijn netwerk.

 

Amazon Pantry

Amazon startte in het najaar van vorig jaar ook al met Amazon Fresh in het Verenigd Koninkrijk. Ook daar koos het internetbedrijf voor een start in een klein gebied de hoofdstad Londen. Het heeft er ook een overeenkomst met de supermarktketen Morrisons, waardoor een deel van diens assortiment ook te vinden is op Amazon. Bovendien zou Amazon in Londen op zoek zijn naar winkelruimte, om er binnenkort een fysieke supermarkt te openen.

 

In België en Nederland is Amazon Fresh nog niet aanwezig, maar onlangs lanceerde het in België wel Amazon Pantry. Via die dienst kunnen leden van Amazon Prime droge voeding aan huis laten leveren.