Diëtisten begeleiden klanten bij Carrefour

Centrale hal hypermarkt Carrefour in Frankrijk
Foto: Alexandre Rotenberg / Shutterstock.com

In mei kunnen duizend klanten van Carrefour gratis naar de diëtist. Carrefour en Partena Ziekenfonds werken dan samen om in de hypermarkten van de supermarktgroep coaching aan te bieden.

 

Wat is gezond?

Elke zaterdag in mei kunnen klanten in 24 Belgische hypermarkten van Carrefour terecht voor gratis coachingsessies met een erkend diëtist. Ze kunnen er gaan shoppen met een voedingsdeskundige die hen vertelt wat wel en wat niet in hun winkelkarretje mag. Er bestaan immers nog veel misvattingen over wat nu juist gezonde voeding is, klinkt de redenering. 

 

“In 2014 was 18,6% van de totale bevolking obees en we zien dit stijgen. Het probleem start ook alsmaar vroeger: 20% van de Belgische jongeren tussen 12 en 18 jaar heeft overgewicht en 7% van hen is obees. Een gezonde levensstijl kan veel chronische ziektes vermijden, daarom is het belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd hun menu kunnen samenstellen”, zegt Lynn Pellens van Partena Ziekenfonds.

 

Leider van de voedseltransitie

“Via deze actie willen voedingsadvies ook veel concreter maken. Zo kan je meteen de juiste dingen aankopen en aan de slag gaan”, aldus nog Pellens. De diëtist adviseert gratis over gezonde en evenwichtige voeding en gaat ook in op concrete winkelvragen, zoals hoe glutenvrij te eten en wat een gezonde schoollunch kan zijn. Per diëtist krijgen klanten die zich vooraf online inschrijven een individuele sessie van 20 minuten.

 

Carrefour maakt van de gelegenheid ook gebruik om lokaal geteelde groenten en fruit te promoten. Dat past in het kader van de Act for Food-camapagne van de retailer, die via concrete acties iedereen beter wil laten eten. Zo hoopt de supermarktgroep “de leider van de voedseltransitie te worden”.