Dick Boer in Raad van Bestuur Nestlé

Nestlé

Dick Boer, voormalig topman van Ahold Delhaize, treedt in april toe tot de raad van bestuur van Nestlé. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus bekend bij de publicatie van mooie jaarresultaten.

 

“Expertise in FMCG”

Boer, die op 1 juli vorig jaar stopte als CEO van Ahold Delhaize, wordt op 11 april tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Nestlé officieel voorgedragen als “onafhankelijk” bestuurder/commissaris. De Nederlander moet “de bestaande expertise op het gebied van FMCG verbeteren”, zo klinkt het op de hoofdzetel in het Zwitserse Vevey.

 

“Gezien zijn eerdere functie als adviseur van Ahold Delhaize, zal Dick Boer tot 1 juli 2019 niet deelnemen aan beraadslagingen of activiteiten waarbij een conflict kan ontstaan met de belangen van zijn gewezen werkgever”, benadrukt het persbericht. De Nederlander zal overigens niet het enige nieuwe gezicht zijn in het bestuur van Nestlé: hij krijgt het gezelschap van Dinesh Paliwal, CEO van Samsung-dochter Hartman International.

 

3% organische groei in 2018

Nestlé heeft overigens een prima 2018 achter de rug: het concern zag zijn omzet met 2,1% stijgen tot 91,4 miljard Zwitserse frank, omgerekend zo’n 80 miljard euro. Organisch klom de omzet 3%: +2,5% reële interne groei en +0,5% als gevolg van prijsstijgingen. De organische groei bedroeg net geen 5% in de opkomende markten. Nestlé slaagde er eveneens in zijn operationele winstmarge met 30 basispunten op te krikken tot 15,1%.

 

“We zijn tevreden met onze vooruitgang in 2018”, zegt CEO Mark Schneider. “Alle financiële indicatoren verbeterden aanzienlijk en we zagen aansterkende groei in onze twee grootste markten, de Verenigde Staten en China, alsook in onze kindervoeding.” Het bedrijf kondigt ook aan dat het “alle strategische opties onderzoekt” voor zijn vleeswarenmerk Herta als “een verdere stap in de positionering van de portefeuille richting aantrekkelijke categorieën met hoge groei”. Wordt vervolgd…