Dick Boer wil blijven groeien in Verenigde Staten

Dick Boer wil blijven groeien in Verenigde Staten

Dick Boer wil ook na de fusie van Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten blijven groeien. Daarvoor kijkt hij vooral naar de staten waar de Belgisch-Nederlandse combinatie al een aanzienlijk marktaandeel heeft en minder naar nieuwe staten.

Geen afsplitsing Amerikaans deel

“Ik vind het veel belangrijker om te kijken naar ons marktaandeel in de staten waar we zitten. Dat willen we uitbreiden. We zitten aan de oostkust en willen in die staten de dominante nummer één of twee posities hebben”, zegt hij tijdens een interview met het FD. Dat wil niet zeggen dat Boer geen mogelijkheden ziet aan de westkust van de Verenigde Staten, maar momenteel ziet hij nog vooral groeimogelijkheden aan de oostkust.

 

Er zal volgens hem ook geen afsplitsing komen van het Amerikaanse deel van het fusiebedrijf, zoals door sommige analisten wordt voorspeld. “We hebben de Amerikaanse en Europese organisaties juist meer naar elkaar toegebracht sinds 2006”, aldus Boer. “We moeten samen een heldere strategie neerleggen voor versterking aan beide kanten van de oceaan. Die zijn we nu aan het maken voor de combinatie.”

 

De topman van Ahold ziet wel ruimte voor Europese merken in de Verenigde Staten, omwille van een veranderende markt. “Momenteel wordt veel gesproken over kleinere supermarkten. Daar hebben wij in Europa nou juist erg veel ervaring mee. De lokale merken in de lokale supermarkten zijn voor ons erg van belang. De Amerikanen zijn heel sterk in het benutten van data en loyaliteitsprogramma’s. Daar kunnen we wereldwijd iets mee.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top