Diegem krijgt er eerste van drie nieuwe supermarkten bij

Diegem krijgt er eerste van drie nieuwe supermarkten bij

Gisteren is in Diegem een nieuwe OKay-vestiging geopend. Het is meteen de eerste van drie nieuwe supermarkten die nog dit jaar de Machelse deelgemeente inpalmen, want even verderop staan ook een Bio-Planet en een Lidl in de steigers.

 

Van twee naar vijf in enkele maanden tijd

Colruyt Group heeft dinsdagavond een gloednieuwe OKay-winkel aan de Woluwelaan, in de schaduw van de Brusselse ring, officieel ingehuldigd. Gisteren konden de inwoners voor het eerst in de 650 m² grote winkel terecht. In de nieuwe OKay werken 12 mensen.

 

Opmerkelijk: even verderop wordt ook naarstig gebouwd aan een biosupermarkt van Bio-Planet (eveneens van Colruyt Group) en aan een versdiscount van Lidl. Die openen later dit jaar de deuren. De gemeente zal dan meteen vijf supermarkten tellen in een straal van nog geen 500 meter, want Aldi en Carrefour zijn er al langer actief.

 

OKay telt vandaag 103 filialen in Vlaanderen, 17 in Wallonië en 4 in Brussel. De komende jaren zal de buurtsupermarkt, die in 1998 van start ging, dit expansieritme aanhouden. Op termijn ziet de formule een potentieel van 180 filialen in België. Vandaag telt de Colruyt-dochter ruim 1.500 medewerkers.