Diegem krijgt er eerste van drie nieuwe supermarkten bij

Diegem krijgt er eerste van drie nieuwe supermarkten bij

Diegem krijgt er eerste van drie nieuwe supermarkten bij

Gisteren is in Diegem een nieuwe OKay-vestiging geopend. Het is meteen de eerste van drie nieuwe supermarkten die nog dit jaar de Machelse deelgemeente inpalmen, want even verderop staan ook een Bio-Planet en een Lidl in de steigers.

 

Van twee naar vijf in enkele maanden tijd

Colruyt Group heeft dinsdagavond een gloednieuwe OKay-winkel aan de Woluwelaan, in de schaduw van de Brusselse ring, officieel ingehuldigd. Gisteren konden de inwoners voor het eerst in de 650 m² grote winkel terecht. In de nieuwe OKay werken 12 mensen.

 

Opmerkelijk: even verderop wordt ook naarstig gebouwd aan een biosupermarkt van Bio-Planet (eveneens van Colruyt Group) en aan een versdiscount van Lidl. Die openen later dit jaar de deuren. De gemeente zal dan meteen vijf supermarkten tellen in een straal van nog geen 500 meter, want Aldi en Carrefour zijn er al langer actief.

 

OKay telt vandaag 103 filialen in Vlaanderen, 17 in Wallonië en 4 in Brussel. De komende jaren zal de buurtsupermarkt, die in 1998 van start ging, dit expansieritme aanhouden. Op termijn ziet de formule een potentieel van 180 filialen in België. Vandaag telt de Colruyt-dochter ruim 1.500 medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Back to top