Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Volgende week dinsdag opent de eerste vestiging van BelgoMarkt zijn deuren. Dat is een Belgische supermarktketen die een alternatief wil bieden voor de traditionele buurtwinkels en enkel producten van Belgische oorsprong wil verkopen.

Korte keten en weinig verpakkingen

De winkel van 435 m² zal te vinden zijn in de Brusselse wijk Matongé. De winkel zal voornamelijk verse producten verkopen, maar er is ook ruimte voor onder andere cosmetica, huishoudelijke producten, drank en chocolade. De consument moet er een alternatief vinden voor de traditionele supermarkt, met meer aandacht voor onder andere het milieu. Zo worden er geen bewaarmiddelen of andere chemische producten gebruikt. Meer dan de helft van het aanbod wordt op biologische wijze geteeld.

 

De initiatiefnemers van BelgoMarkt hebben de voorbije twee jaar heel België doorkruist op zoek naar leveranciers en producenten: zo kan de winkel meestal de producten met zo min mogelijk tussenstations in de winkel krijgen. Daarnaast worden ook de verpakkingen tot een minimum gebracht: zo kan de supermarkt toch competitieve prijzen aanbieden.

 

 Bij opening zal BelgoMarkt 600 producten aanbieden van 90 Belgische leveranciers. Tegen eind juni moet het assortiment uitgebreid worden naar 800 producten van 100 leveranciers.