Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Volgende week dinsdag opent de eerste vestiging van BelgoMarkt zijn deuren. Dat is een Belgische supermarktketen die een alternatief wil bieden voor de traditionele buurtwinkels en enkel producten van Belgische oorsprong wil verkopen.

Korte keten en weinig verpakkingen

De winkel van 435 m² zal te vinden zijn in de Brusselse wijk Matongé. De winkel zal voornamelijk verse producten verkopen, maar er is ook ruimte voor onder andere cosmetica, huishoudelijke producten, drank en chocolade. De consument moet er een alternatief vinden voor de traditionele supermarkt, met meer aandacht voor onder andere het milieu. Zo worden er geen bewaarmiddelen of andere chemische producten gebruikt. Meer dan de helft van het aanbod wordt op biologische wijze geteeld.

 

De initiatiefnemers van BelgoMarkt hebben de voorbije twee jaar heel België doorkruist op zoek naar leveranciers en producenten: zo kan de winkel meestal de producten met zo min mogelijk tussenstations in de winkel krijgen. Daarnaast worden ook de verpakkingen tot een minimum gebracht: zo kan de supermarkt toch competitieve prijzen aanbieden.

 

 Bij opening zal BelgoMarkt 600 producten aanbieden van 90 Belgische leveranciers. Tegen eind juni moet het assortiment uitgebreid worden naar 800 producten van 100 leveranciers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Danone wijzigt managementstructuur

19/10/2017

Danone heeft besloten om de managementstructuur aan de top van het bedrijf aan te passen. De functie van voorzitter van de raad van bestuur en die van CEO worden voortaan gecombineerd door huidig CEO Emmanuel Faber.

Lastig derde kwartaal voor Carrefour

18/10/2017

De kwartaalresultaten die Carrefour woensdagavond publiceerde, illustreren de grote uitdagingen waar de nieuwe CEO en zijn team voor staan, vooral dan in West-Europa. Ook in België daalde de vergelijkbare omzet.

Delhaize opent stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Back to top