Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt | RetailDetail

Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Volgende week dinsdag opent de eerste vestiging van BelgoMarkt zijn deuren. Dat is een Belgische supermarktketen die een alternatief wil bieden voor de traditionele buurtwinkels en enkel producten van Belgische oorsprong wil verkopen.

Korte keten en weinig verpakkingen

De winkel van 435 m² zal te vinden zijn in de Brusselse wijk Matongé. De winkel zal voornamelijk verse producten verkopen, maar er is ook ruimte voor onder andere cosmetica, huishoudelijke producten, drank en chocolade. De consument moet er een alternatief vinden voor de traditionele supermarkt, met meer aandacht voor onder andere het milieu. Zo worden er geen bewaarmiddelen of andere chemische producten gebruikt. Meer dan de helft van het aanbod wordt op biologische wijze geteeld.

 

De initiatiefnemers van BelgoMarkt hebben de voorbije twee jaar heel België doorkruist op zoek naar leveranciers en producenten: zo kan de winkel meestal de producten met zo min mogelijk tussenstations in de winkel krijgen. Daarnaast worden ook de verpakkingen tot een minimum gebracht: zo kan de supermarkt toch competitieve prijzen aanbieden.

 

 Bij opening zal BelgoMarkt 600 producten aanbieden van 90 Belgische leveranciers. Tegen eind juni moet het assortiment uitgebreid worden naar 800 producten van 100 leveranciers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.