Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt | RetailDetail

Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Volgende week dinsdag opent de eerste vestiging van BelgoMarkt zijn deuren. Dat is een Belgische supermarktketen die een alternatief wil bieden voor de traditionele buurtwinkels en enkel producten van Belgische oorsprong wil verkopen.

Korte keten en weinig verpakkingen

De winkel van 435 m² zal te vinden zijn in de Brusselse wijk Matongé. De winkel zal voornamelijk verse producten verkopen, maar er is ook ruimte voor onder andere cosmetica, huishoudelijke producten, drank en chocolade. De consument moet er een alternatief vinden voor de traditionele supermarkt, met meer aandacht voor onder andere het milieu. Zo worden er geen bewaarmiddelen of andere chemische producten gebruikt. Meer dan de helft van het aanbod wordt op biologische wijze geteeld.

 

De initiatiefnemers van BelgoMarkt hebben de voorbije twee jaar heel België doorkruist op zoek naar leveranciers en producenten: zo kan de winkel meestal de producten met zo min mogelijk tussenstations in de winkel krijgen. Daarnaast worden ook de verpakkingen tot een minimum gebracht: zo kan de supermarkt toch competitieve prijzen aanbieden.

 

 Bij opening zal BelgoMarkt 600 producten aanbieden van 90 Belgische leveranciers. Tegen eind juni moet het assortiment uitgebreid worden naar 800 producten van 100 leveranciers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top