Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Dinsdag opent eerste vestiging van BelgoMarkt

Volgende week dinsdag opent de eerste vestiging van BelgoMarkt zijn deuren. Dat is een Belgische supermarktketen die een alternatief wil bieden voor de traditionele buurtwinkels en enkel producten van Belgische oorsprong wil verkopen.

Korte keten en weinig verpakkingen

De winkel van 435 m² zal te vinden zijn in de Brusselse wijk Matongé. De winkel zal voornamelijk verse producten verkopen, maar er is ook ruimte voor onder andere cosmetica, huishoudelijke producten, drank en chocolade. De consument moet er een alternatief vinden voor de traditionele supermarkt, met meer aandacht voor onder andere het milieu. Zo worden er geen bewaarmiddelen of andere chemische producten gebruikt. Meer dan de helft van het aanbod wordt op biologische wijze geteeld.

 

De initiatiefnemers van BelgoMarkt hebben de voorbije twee jaar heel België doorkruist op zoek naar leveranciers en producenten: zo kan de winkel meestal de producten met zo min mogelijk tussenstations in de winkel krijgen. Daarnaast worden ook de verpakkingen tot een minimum gebracht: zo kan de supermarkt toch competitieve prijzen aanbieden.

 

 Bij opening zal BelgoMarkt 600 producten aanbieden van 90 Belgische leveranciers. Tegen eind juni moet het assortiment uitgebreid worden naar 800 producten van 100 leveranciers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Back to top