Dirk Van de Walle (Spadel) wordt voorzitter van BABM

Dirk Van de Walle, Walter Gelens en Wim Swyngedouw (foto BABM)
Dirk Van de Walle, Walter Gelens en Wim Swyngedouw (foto BABM)

Dirk Van de Walle, die aan het hoofd staat van Spadel in de Benelux, volgt Wim Swyngedouw van Melitta op als voorzitter van BABM, de Belgische vereniging van merkfabrikanten.

 

Innovatie stimuleren

Swyngedouw werd eind 2013 voorzitter van BABM en kan het stokje aan zijn opvolger doorgeven met een gevoel van voldoening: het ledenaantal groeide de afgelopen vijf jaar van 45 naar 73. De vereniging richtte verschillende werkgroepen en een kenniscentrum op.

 

De benoeming van Van de Walle als voorzitter is een bijkomende troef voor de organisatie, zegt BABM: dankzij dertig jaar ervaring in de merkenwereld heeft hij het ideale profiel om de leden te helpen om het hoofd te bieden aan de belangrijke uitdagingen waarmee de sector geconfronteerd wordt. Dat zijn onder andere de noodzaak om innovatie te stimuleren, het respecteren van eerlijke handelspraktijken en het onderhouden van goede relaties met de distributiesector om een eerlijke concurrentie te garanderen. De ambitie van de nieuwe voorzitter is bovendien ook om optimaal inspelen op de uitdagingen die gepaard gaan met e-commerce en de digitalisering.