Discount zet de toon in private label | RetailDetail

Discount zet de toon in private label

Discount zet de toon in private label
Karma, gezonde snacks van Coop Schweiz

De 'emancipatie' van discountformules, in gang gezet door Lidl, heeft ook gevolgen voor de evolutie in huismerkproducten van prijsbreker tot onderscheidend element in een formule die sterk leunt op eigen of fancy merken.

Kwaliteitsperceptie

Alexander Kottke (Euromonitor) hield op de afgelopen PLMA Trade Show, die plaatsvond in Amsterdam op 16 en 17 mei, een presentatie over de 'Future of Private Label'. RetailDetail was ook in Amsterdam en interviewde Kottke over de veranderingen die huismerken te wachten staan.

 

Alexander, jouw hoofdkantoor staat in Londen. Het Verenigd Koninkrijk is een markt waarin retailers vooroplopen in de ontwikkeling en positionering van huismerkassortimenten. Maken andere landen inmiddels een inhaalslag?
“In de meeste landen in Noordwest-Europa hebben huismerken beduidend aan marktaandeel gewonnen. Deze groei realiseren retailers niet alleen met budgetproposities, maar ook met producten die hoger in de boom zitten, zoals premium huismerken. Op het continent is er wel duidelijk een scheiding tussen Noordwest-Europa en Oost-Europa (Rusland incluis). Qua omzet is de huismerkenmarkt in de eerstgenoemde regio aanzienlijk groter (125 miljard euro per jaar), vergeleken met de laatstgenoemde (10 miljard). Het Verenigd Koninkrijk blijft overigens wel de trendsetter, deels door de inspanningen van binnenlandse retailers, deels doordat het Verenigd Koninkrijk fungeert als doorgeefluik voor ontwikkelingen vanuit de Verenigd Staten.”

 

Welke rol spelen discounters in de evolutie van huismerken? 
“Een heel belangrijke rol. Sowieso hebben discounters de afgelopen jaren garen gesponnen bij de crisis en in verschillende landen een significant marktaandeel behaald. In het Verenigd Koninkrijk hebben discounters hun marktaandeel de laatste tien jaar verdubbeld (12% in het eerste kwartaal 2017, Nielsen). Dat komt deels door de prijsagressieve benadering, gekoppeld aan een hogere kwaliteitsperceptie onder consumenten, en deels door huismerken die hogere aspiraties hebben. Dan denk ik bijvoorbeeld aan herkomst en biologisch. Met name in het laatste segment kunnen discounters in specifieke segmenten op prijs concurreren met biologische huismerken van servicesupermarkten.”

 

Verduurzaming

Huismerken concurreren meer met elkaar dan tegen A-merken binnen een formule?
“Klopt. Was er eerst sprake van een horizontale druk, naar boven in het prijsspectrum, is er nu ook een zijwaartse druk waarin huismerken zich moeten bewijzen tegen tegenhangers van andere retailers. Dan is prijs een issue, maar ook de mate waarin retailers hun huismerken kunnen 'laden' met allerlei waarden, bijvoorbeeld op gebied van verduurzaming. Sommigen doen dit op wel heel originele wijze, zoals een Albert Heijn dat in haar filiaal kruiden verkoopt die zijn geteeld in de desbetreffende winkel. Is het per se duurzamer? Wie zal het zeggen, maar het is wel een manier om consumenten te verrassen op de winkelvloer.”

 

Kunnen retailers, omdat ze met hun huismerken actief zijn in vrijwel alle productcategorieën, qua presentatie en communicatie A-merkleveranciers 'afbluffen'?
“Zeker. Een categorie als 'health & wellness 'biedt mogelijkheden voor een huismerkassortiment dat over verschillende categorieën heen gaat. Hieronder hangen producten met een gezonde(re) propositie, zoals vleesvervangers, sojadranken, minder vet/suiker enzovoort. Het is wel een uitdaging om deze als een geheel, zeg maar als een familie te presenteren. Omdat sommige producten houdbaar zijn en andere koelvers, is dat niet altijd mogelijk. Een goed voorbeeld van een dergelijk categorie-overspannend label is Karma van het Zwitserse Coop. Dit merk gebruikt de retailer om haar vegetarisch en veganistisch assortiment onder een noemer te brengen. Dat zijn vleesvervangers - logisch - maar ook mueslirepen, ijsjes of spreads.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".