Dole Food komt in Ierse handen | RetailDetail

Dole Food komt in Ierse handen

Dole Food komt in Ierse handen
Shutterstock

Het Amerikaanse Dole Food, lange tijd in het vizier van het Belgische Greenyard, komt in handen van het Ierse Total Produce. Dat neemt in een eerste fase 45% van de aandelen over, maar heeft ook een optie op de rest van het bedrijf.

 

Volledige overname binnen vijf jaar

Total Produce telt in eerste instantie 300 miljoen dollar (240 miljoen euro) neer voor 45% van de aandelen. Daarnaast kan het in een latere fase voor een bedrag tussen 562 en 762 miljoen dollar (450-610 miljoen euro) de overige 55% van de aandelen overnemen. Die tweede stap moet Total Produce wel binnen de vijf jaar zetten, schrijft De Tijd. Doet het dat niet, dan kan Dole-eigenaar David Murdock het ganse bedrijf aan een derde partij verkopen.

 

Eind vorig jaar leek het er even op dat het Belgische Greenyard tot een overname van Dole zou overgaan. Het zou in zijn sector zo het grootste bedrijf ter wereld worden, maar de onderhandelingen werden na een tijdje stopgezet door Greenyard omdat de vraagprijs te hoog was. “Greenyard gaat nu voort met de strategie die we in de afgelopen jaren hebben uitgetekend. De onderhandelingen met Dole stoppen, maar Greenyard stopt niet met door te werken”, zei topman Hein Deprez toen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Back to top