Dole Food komt in Ierse handen | RetailDetail

Dole Food komt in Ierse handen

Dole Food komt in Ierse handen
Shutterstock

Het Amerikaanse Dole Food, lange tijd in het vizier van het Belgische Greenyard, komt in handen van het Ierse Total Produce. Dat neemt in een eerste fase 45% van de aandelen over, maar heeft ook een optie op de rest van het bedrijf.

 

Volledige overname binnen vijf jaar

Total Produce telt in eerste instantie 300 miljoen dollar (240 miljoen euro) neer voor 45% van de aandelen. Daarnaast kan het in een latere fase voor een bedrag tussen 562 en 762 miljoen dollar (450-610 miljoen euro) de overige 55% van de aandelen overnemen. Die tweede stap moet Total Produce wel binnen de vijf jaar zetten, schrijft De Tijd. Doet het dat niet, dan kan Dole-eigenaar David Murdock het ganse bedrijf aan een derde partij verkopen.

 

Eind vorig jaar leek het er even op dat het Belgische Greenyard tot een overname van Dole zou overgaan. Het zou in zijn sector zo het grootste bedrijf ter wereld worden, maar de onderhandelingen werden na een tijdje stopgezet door Greenyard omdat de vraagprijs te hoog was. “Greenyard gaat nu voort met de strategie die we in de afgelopen jaren hebben uitgetekend. De onderhandelingen met Dole stoppen, maar Greenyard stopt niet met door te werken”, zei topman Hein Deprez toen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.