Domino’s onthult de Nutri-Score van pizza

Domino's

Welke Nutri-Score je pizza heeft? Domino’s toont het, als eerste fastfoodketen van de Benelux. De pizzaformule is tegelijk bezig om zijn menu wat 'op te schonen'.

 

Cleane pizza

De pizzaketen toont zowel in België als in Nederland bij (bijna) elk gerecht het Nutri-Scorelabel, zowel in de restaurants als online. Met een kleur- en lettercode duidt dat label aan hoe gezond de maaltijd is, variërend van een groen A-label tot een rode E, net zoals in de meeste supermarkten. 

 

Op die manier wil Domino’s consumenten meer transparantie en variatie bieden. Er zijn ook er meer vegetarische en veganistische opties bijgekomen, en is er vanaf nu zelfs een pizza met A-label. Opgelet: het betekent niet dat pizza nu even gezond is als een wortel, want de labels worden toegekend per categorie. 

 

“Wij realiseren ons dat pizza nooit echt gezond zal worden, maar er vallen wel genoeg bewuste(re) keuzes te maken”, zegt Marianne Kemps, communicatiemanager Domino's Pizza Benelux. “Naast de introductie van Nutri-Score, is er ook hard gewerkt aan het verwijderen van toegevoegde kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Onder de noemer ‘clean up the menu’ is inmiddels meer dan 85% van ons menu clean. Ons streven is dat dit 100% is aan het einde van 2022.”