Domino's Pizza trekt groeispurt in Brussel en Wallonië

Ringo Joannes, verantwoordelijk voor Domino’s in België en Luxemburg
Foto: Domino's

Domino’s, naar eigen zeggen de grootste pizzaketen ter wereld, wil de komende jaren zestig nieuwe vestigingen openen in het Franstalige landsgedeelte. De ambitie is om er 200 te hebben in heel België.

 

Snelste groeier

Eind juni opende Domino’s zijn honderdste Belgische filiaal, in het centrum van Antwerpen. Daar stopt de ambitie niet: de komende jaren zullen Brussel en Wallonië een belangrijke rol spelen in de verdere expansieplannen van de keten. Nog dit jaar moet de vijftigste Franstalige winkel de deuren openen en de komende jaren zal dat aantal nog meer dan verdubbelen. Daarmee zou Domino’s de grootste en snelst groeiende fastfoodketen in het land worden.

 

"In elke vestiging hebben we ongeveer 15 mensen in dienst, aan wie we ontwikkelingsmogelijkheden bieden", zegt Ringo Joannes, die verantwoordelijk is voor Domino’s in België en Luxemburg. "Veel van onze franchisenemers zijn begonnen als bezorger of pizzaiolo. In de huidige vestigingen hebben we al tussen de 1.800 en 1.900 mensen in dienst en het is ons doel om dit aantal in de komende jaren te verdubbelen."

 

Domino’s komt de coronacrisis zonder kleerscheuren door: de afgelopen maanden is de relevantie van thuisbezorging enkel duidelijker geworden. De keten was al klaar voor het nieuwe normaal, vertelde Benelux-topman Misja Vroom onlangs nog aan RetailDetail. Meer dan 55% van alle bestellingen bij Domino's Pizza worden online geplaatst en dit aantal neemt dagelijks toe. De pizza’s worden contactloos bezorgd, in 75% van de gevallen met elektrische fietsen.