Donderdag wordt Veggiedag bij Carrefour

Foto: Carrefour

Carrefour maakt van donderdag Veggiedag: op vegetarische producten is dan vanaf nu 20% korting. De supermarktketen ondersteunt zo een nieuwe actie van vegetariërsvereniging EVA. 

 

Belgen eten minder vlees

Carrefour gaat de samenwerking aan met EVA om consumenten aan te moedigen minstens één dag per week vegetarisch te eten. Ter gelegenheid van de Wereldvegetarismedag gaat de keten meewerken aan de campagne Donderdag Veggiedag, met de steun van de Vlaamse Overheid en van de Brusselse minister van Leefmilieu en Leefmilieu.

 

Op donderdag kunnen consumenten voortaan in alle Carrefour-winkels een reeks vegetarische en veganistische alternatieven te koop vinden aan een korting van 20%. Ook promoot de supermarktketen in de winkels en online een divers en plantaardig voedingspatroon met tips en recepten.

 

Waarom de retailer zijn schouders onder het initiatief zet? "40% van de Belgen is nog steeds van plan om hun consumptie van vlees en vis in de toekomst te verminderen", klinkt het. Vandaag eet 44% van de Belgen minder vlees dan een jaar geleden en 16% van de Belgen eet voornamelijk vegetarisch: 7% van de bevraagde personen eet geen vlees en 9% zijn flexitariërs, zo blijkt uit een bevraging.