Douwe Egberts sluit fabriek in Grimbergen

Douwe Egberts sluit fabriek in Grimbergen

Douwe Egberts sluit fabriek in Grimbergen

Koffiemaker Douwe Egberts wil zijn fabriek in Grimbergen sluiten. Daardoor komen er 274 jobs in gevaar. De productie in Grimbergen zou al in januari van volgend jaar volledig stopgezet worden.

Niet rendabel genoeg

"Deze fabriek is te klein om een hele grote fabriek te worden die heel veel output levert en ze is te duur om een fabriek te worden waar zeer veel complexiteit gevraagd wordt", zegt woordvoerster Sonja Wegscheider over de reden achter de sluiting. De productie van de fabriek wordt daarom verhuisd naar twee fabrieken in Nederland, één in Tsjechië en één in Polen. Douwe Egberts heeft in totaal veertien fabrieken in Europa.

 

"Het is met veel spijt dat we dit aankondigen", stelt vicepresident Luc Volatier. "Sinds de oprichting in 1973 heeft de fabriek in Grimbergen een belangrijke rol gespeeld in de levering van koffie in West-Europa. Hoewel we het harde werk van onze Belgische medewerkers zeer waarderen en erkennen, geloven we dat dit een noodzakelijke stap is om onze toekomstige business in de regio te verstevigen."

 

Vakbonden niet verrast

Minister van Werk Kris Peeters heeft alvast een onderhoud gevraagd met het management, om te praten over het verdere verloop, voornamelijk voor het personeel. Bij de vakbonden betreuren ze het nieuws, maar zijn ze niet volledig verrast. De afgelopen jaren moest het personeel immers al heel wat inspanningen leveren om de rendabiliteit te verhogen.

 

"De werknemers hebben de afgelopen jaren immers zware inspanningen geleverd om de productiekosten te verlagen en de fabriek draaiende te houden. Zo werd medio 2014 nog de weekendploeg afgeschaft wat toen een 80-tal jobs kostte", stelt vakbondssecretaris Luc Debast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top