Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet
Shutterstock

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

 

Helft van Freixenet

Een kleine 220 miljoen euro: zo veel heeft Dr. Oetker volgens De Tijd over voor de helft van de aandelen in het Spaanse cavamerk Freixenet. De overnameprijs kon op de goedkeuring rekenen van de families Hevia en Bonet, die samen 50,7% van het cava-imperium controleerden en hun aandeel nu overlaten aan het Duitse Henkell. Daarmee komt een einde aan twee jaar onderhandelen met de vijf stichtende families van Freixenet. Het onzekere politieke klimaat in Catalonië en het overlijden van een van de sterkhouders van het cavamerk lagen aan de basis van de moeilijke overnamegesprekken, zo meldt de Barcelonese krant La Vanguardia.

 

Dr. Oetker mag zich vanaf nu dan wel de grootste aandeelhouder noemen in Freixenet, maar van een volledige overname is geen sprake. De Duitsers zullen behalve de Bonet-clan (goed voor 7,3% van de aandelen) ook inspraak moeten dulden van huidig voorzitter José Ferrer, die met 42% van de aandelen een belangrijke stempel wil blijven drukken op de toekomst van het cavamerk.

 

Freixenet is een van de grootste cavaproducenten ter wereld, met vestigingen en wijngaarden in Zuid-Amerika, Australië en zelfs in de Champagnestreek. Het verkoopt ruim 200 miljoen flessen per jaar en heeft een omzet van ruim 500 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.