Bakkerij Diversi Foods in handen van moederbedrijf Dr. Oetker | RetailDetail

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij
Shutterstock

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Diepgevroren brood

Diversi Foods maakt allerhande bakkerijproducten, maar heeft vooral naam gemaakt met diepgevroren speciaalbroden, die in de supermarkten worden afgebakken. Het bedrijf, dat fabrieken heeft in België, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk, kwam in 2014 in handen van Waterland, dat de productie door middel van een aantal overnames sterk uitbreidde. Vorig jaar haalde het een omzet van 136,9 miljoen euro, waarvan 55,3 miljoen euro in België. Dit jaar moet de omzet boven 150 miljoen euro uitkomen.

 

Dankzij de overname kan de Oetker Gruppe met broodactiviteiten aan de slag in een aantal nieuwe landen. Het broodbedrijf van de groep, Martin Braun, is al te vinden in Duitsland, Italië en Frankrijk en heeft een omzet van 350 miljoen euro. Op vlak van assortiment is het vooral bezig met croissants en gebak, minder met brood.

 

Werknemers blijven aan

“Martin Braun zal na de overname het volledige assortiment van bevroren broodproducten kunnen aanbieden in Europa. Onze service wordt aanzienlijk uitgebreid”, zegt voorzitter Detlev Krüger volgens De Tijd.

 

De directie en het personeel van Diversi Foods blijft ook na de overname gewoon aan de slag. Het bedrijf zal dan ook vrijwel volledig autonoom blijven werken. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.