Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Diepgevroren brood

Diversi Foods maakt allerhande bakkerijproducten, maar heeft vooral naam gemaakt met diepgevroren speciaalbroden, die in de supermarkten worden afgebakken. Het bedrijf, dat fabrieken heeft in België, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk, kwam in 2014 in handen van Waterland, dat de productie door middel van een aantal overnames sterk uitbreidde. Vorig jaar haalde het een omzet van 136,9 miljoen euro, waarvan 55,3 miljoen euro in België. Dit jaar moet de omzet boven 150 miljoen euro uitkomen.

 

Dankzij de overname kan de Oetker Gruppe met broodactiviteiten aan de slag in een aantal nieuwe landen. Het broodbedrijf van de groep, Martin Braun, is al te vinden in Duitsland, Italië en Frankrijk en heeft een omzet van 350 miljoen euro. Op vlak van assortiment is het vooral bezig met croissants en gebak, minder met brood.

 

Werknemers blijven aan

“Martin Braun zal na de overname het volledige assortiment van bevroren broodproducten kunnen aanbieden in Europa. Onze service wordt aanzienlijk uitgebreid”, zegt voorzitter Detlev Krüger volgens De Tijd.

 

De directie en het personeel van Diversi Foods blijft ook na de overname gewoon aan de slag. Het bedrijf zal dan ook vrijwel volledig autonoom blijven werken. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.