Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij
Shutterstock

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Diepgevroren brood

Diversi Foods maakt allerhande bakkerijproducten, maar heeft vooral naam gemaakt met diepgevroren speciaalbroden, die in de supermarkten worden afgebakken. Het bedrijf, dat fabrieken heeft in België, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk, kwam in 2014 in handen van Waterland, dat de productie door middel van een aantal overnames sterk uitbreidde. Vorig jaar haalde het een omzet van 136,9 miljoen euro, waarvan 55,3 miljoen euro in België. Dit jaar moet de omzet boven 150 miljoen euro uitkomen.

 

Dankzij de overname kan de Oetker Gruppe met broodactiviteiten aan de slag in een aantal nieuwe landen. Het broodbedrijf van de groep, Martin Braun, is al te vinden in Duitsland, Italië en Frankrijk en heeft een omzet van 350 miljoen euro. Op vlak van assortiment is het vooral bezig met croissants en gebak, minder met brood.

 

Werknemers blijven aan

“Martin Braun zal na de overname het volledige assortiment van bevroren broodproducten kunnen aanbieden in Europa. Onze service wordt aanzienlijk uitgebreid”, zegt voorzitter Detlev Krüger volgens De Tijd.

 

De directie en het personeel van Diversi Foods blijft ook na de overname gewoon aan de slag. Het bedrijf zal dan ook vrijwel volledig autonoom blijven werken. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over

18/01/2018

Het Belgische LensGroup, moederbedrijf van online lenzenverkoper LensOnline, heeft twee Duitse webwinkels overgenomen. Het betreedt zo voor de eerste keer de Duitse markt, het vijfde Europese land voor de groep.

Back to top