Dr Pepper Snapple en Keurig Green Mountain fuseren | RetailDetail

Dr Pepper Snapple en Keurig Green Mountain fuseren

Dr Pepper Snapple en Keurig Green Mountain fuseren
Shutterstock

Frisdrankproducent Dr Pepper Snapple en koffiemaker Keurig Green Mountain fuseren en vormen voortaan een bedrijf met een omzet van elf miljard dollar (negen miljard euro). Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Keurig Dr Pepper.

 

9 miljard dollar investering

In het nieuwe fusiebedrijf zijn het vooral de aandeelhouders van Keurig Green Mountain die de plak zullen zwaaien, want zij krijgen 87% van de aandelen in handen. De overige 13% zijn voor de aandeelhouders van Dr Pepper Snapple. Huidig CEO van Keurig, Bob Gamgort, zal het nieuwe bedrijf leiden.

 

Keurig Green Mountain is vooral bekend van de eigen koffiepods en bijpassende apparaten. Daarnaast heeft het ook naam gemaakt in de wereld van de donuts, schrijft FoodDive. Dr Pepper Snapple van zijn kant is dan weer een frisdrankproducent, waarbij de twee bekendste merken niet verrassend Dr Pepper en Snapple zijn. Daarnaast heeft het ook merken als 7UP en Sunkist in handen.

 

Keurig Green Mountain is in handen van JAB Holding, dat ook donutketen Krispy Kreme in handen heeft en onlangs nog schoenenmerk Jimmy Choo van de hand deed. Het zal nu 9 miljard dollar (7,3 miljard euro) investeren in het nieuwe bedrijf. Naar verwachting wordt de fusie tussen de twee bedrijven afgerond in het tweede kwartaal van 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top