Duitsland gooit zelfs voedingswinkels tijdelijk op slot

Shutterstock.com

Uit vrees voor een derde golf gaat Duitsland zijn coronamaatregelen opnieuw verstrengen. Van 1 tot 5 april zal het openbaar leven grotendeels lam liggen en zelfs de voedingswinkels moeten vier van de vijf dagen gesloten blijven.

 

"Ernstige situatie"

Duitsland neemt ongeziene maatregelen tijdens het paasweekend. Onder het motto #WirBleibenZuHause gaat het land van 1 tot 5 april quasi volledig op slot, meldt onder andere De Standaard. De lockdown die op dit moment al geldt, wordt met drie weken verlengd. Daarnaast moet de horeca, die mensen nu nog in de buitenlucht mag bedienen, opnieuw volledig sluiten.

 

De meest in het oog springende maatregel is echter de algemene sluiting van de winkels tijdens het verlengde paasweekend. Zelfs de voedingswinkels moeten de deuren sluiten en mogen enkel op zaterdag 3 april open. Volgens bondskanselier Angela Merkel zijn de strenge maatregelen noodzakelijk omdat Duitsland zich nu in een “zeer ernstige situatie bevindt.”

 

Voor zover bekend is Duitsland pas het tweede land waar de voedingswinkels tijdelijk moeten sluiten. Begin januari nam Libanon een soortgelijke maatregel: daar moesten toen alle winkels zelfs gedurende elf dagen dicht. Supermarkten mochten wel nog boodschappen aan huis leveren, schrijft de VRT.