Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start | RetailDetail

Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start

Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start

Dunkin’ Donuts opent volgend jaar (opnieuw) een eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. De Amerikaanse donutformule had tot tien jaar geleden al vijf vestigingen in Nederland, maar trok zich terug bij gebrek aan investeerders.

Naar Amsterdamse binnenstad

De keten streeft naar minimaal vier winkels in Amsterdam: een daarvan moet op het Amsterdamse Centraal Station beginnen, twee in de binnenstad en een in Zuid. Ditmaal binnen enkele jaren moeten er zelfs weer vijfentwintig vestigingen zijn.  

 

Dunkin’ Donuts wil in de Nederlandse zaken producten met een Nederlands tintje aanbieden: zo zijn er plannen voor donuts met drop, stroopwafels, appel en rozijnen, zoethout en combinaties met hagelslag, Duo Penotti en Old Amsterdam kaas. De donuts worden bij de winkels aangeleverd vanuit een bakkerij die momenteel in Amsterdam in aanbouw is.

 

Amba Daoud wordt de franchisehouder die de formule in Nederland gaat uitrollen. Deze organisatie van horeca-ondernemer Roberto Fava en financier Nabil Besali maakt deel uit van de Kiro groep, die in de Amsterdamse binnenstad al vestigingen van Ice Bakery ijssalons, Bakery Cafe’s, restaurants en Nutellawinkels heeft. De formules verkopen onder meer wafels, ijs en chocoladepasta van Nutella en Duo Penotti.

 

De Amerikaanse keten Dunkin' Donuts telt wereldwijd meer dan 12.000 vestigingen in 45 landen. In Europa zijn er 240 winkels in Duitsland, Engeland, Spanje, Rusland, Denemarken, Zweden en Zwitserland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top