Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam | RetailDetail

Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam

Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam

Dunkin’ Donuts (her)start op 23 maart aan de Nieuwendijk in Amsterdam.  De formule geeft met deze eerste van vier geplande winkels in de hoofdstad de aftrap voor een nieuwe start in Nederland.

Meer winkels volgen

De Amerikaanse keten wil in nog een winkel in de Amsterdamse binnenstad en verder een op het Centraal Station en een in Zuid. In andere steden moeten daar nog een twintigtal winkels bijkomen. De eerste Amsterdamse vestiging wordt uitgevoerd in de nieuwe internationale huisstijl, met roze, oranje, groen en bruin.

 

Het donutsconcept is in Nederland in handen van Roberto Favo, de horecaondernemer die samen met  financier Nabil Besali vestigingen van Ice Bakery en een vestiging van Duo Penotti runt. De filialen van franchisehouder Amba Daoud BV maken deel uit de Kirogroep.

 

Dunkin’ Donuts is wereldwijd aanwezig met meer dan 12.000 restaurants in 45 landen. In Europa heeft het bedrijf 240 winkels in Denemarken, Duitsland, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het bedrijf had in het verleden vijf winkels in Nederland, maar trok zich destijds terug omdat er geen financier werd gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.