Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam | RetailDetail

Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam

Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam

Dunkin’ Donuts (her)start op 23 maart aan de Nieuwendijk in Amsterdam.  De formule geeft met deze eerste van vier geplande winkels in de hoofdstad de aftrap voor een nieuwe start in Nederland.

Meer winkels volgen

De Amerikaanse keten wil in nog een winkel in de Amsterdamse binnenstad en verder een op het Centraal Station en een in Zuid. In andere steden moeten daar nog een twintigtal winkels bijkomen. De eerste Amsterdamse vestiging wordt uitgevoerd in de nieuwe internationale huisstijl, met roze, oranje, groen en bruin.

 

Het donutsconcept is in Nederland in handen van Roberto Favo, de horecaondernemer die samen met  financier Nabil Besali vestigingen van Ice Bakery en een vestiging van Duo Penotti runt. De filialen van franchisehouder Amba Daoud BV maken deel uit de Kirogroep.

 

Dunkin’ Donuts is wereldwijd aanwezig met meer dan 12.000 restaurants in 45 landen. In Europa heeft het bedrijf 240 winkels in Denemarken, Duitsland, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het bedrijf had in het verleden vijf winkels in Nederland, maar trok zich destijds terug omdat er geen financier werd gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".