Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam

Dunkin’ Donuts start aan Nieuwendijk Amsterdam

Dunkin’ Donuts (her)start op 23 maart aan de Nieuwendijk in Amsterdam.  De formule geeft met deze eerste van vier geplande winkels in de hoofdstad de aftrap voor een nieuwe start in Nederland.

Meer winkels volgen

De Amerikaanse keten wil in nog een winkel in de Amsterdamse binnenstad en verder een op het Centraal Station en een in Zuid. In andere steden moeten daar nog een twintigtal winkels bijkomen. De eerste Amsterdamse vestiging wordt uitgevoerd in de nieuwe internationale huisstijl, met roze, oranje, groen en bruin.

 

Het donutsconcept is in Nederland in handen van Roberto Favo, de horecaondernemer die samen met  financier Nabil Besali vestigingen van Ice Bakery en een vestiging van Duo Penotti runt. De filialen van franchisehouder Amba Daoud BV maken deel uit de Kirogroep.

 

Dunkin’ Donuts is wereldwijd aanwezig met meer dan 12.000 restaurants in 45 landen. In Europa heeft het bedrijf 240 winkels in Denemarken, Duitsland, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het bedrijf had in het verleden vijf winkels in Nederland, maar trok zich destijds terug omdat er geen financier werd gevonden.